Een seriemoordenaar kiest zijn slachtoffers zorgvuldig uit aan hun sterrenbeeld, hoofdrechercheur Burton probeert de zaak op te lossen met behulp van astrologe Lindi.
Onderwerp
Astrologie
Titel
Zodiac
Auteur
Sam Wilson
Vertaler
Nathaly Schrijnder
Verteller
Myriam Augustijnen  (inlezer)
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Zodiac
Distributeur
Brussel: Luisterpunt, © 2017
1 cd
Speelduur
13:40
Oorspr. uitgever
The House of Books
Aantekening
Vlaamse stem Stem: Vrouw

Andere formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

‘Zodiac’ gaat over een samenleving waarbij maatschappelijke status afhankelijk is van het sterrenbeeld waarin je geboren wordt. Een seriemoordenaar gaat aan het werk en gaat enkele sterrenbeelden af. Burton is hoofdrechercheur en wordt in zijn onderzoek bijgestaan door astrologe Lindi. ‘Zodiac’ is het thrillerdebuut van Sam Wilson. Het boek werpt een ander licht op discriminatie en benadrukt het belang van je horoscoop. Het leest vlot weg en is origineel geschreven. Ook de personages krijgen een mooie uitwerking en achtergrond. Hierdoor kun je je goed inleven in de situatie. Toch is de plot licht voorspelbaar wat afdoet aan de spanning van het verhaal. Verder moet je je als lezer kunnen inleven in een andere cultuur en maatschappij. Kortom, een goede thriller met een dystopisch karakter. De doelgroep voor deze thriller is minder ruim dan andere thrillers omdat lezers ook van het astrologische/fantasierijke genre moeten houden, toch overheerst dit thema de thriller niet. Goede vertaling.

Over Sam Wilson

CC BY 2.0 - Foto van/door Pat Loika

Falcon, het alter ego van Samuel Thomas "Sam" Wilson, is een fictieve superheld uit de strips van Marvel Comics. Hij maakte zijn debuut in Captain America Vol. 1, #117 (September 1969). Hij werd bedacht door Stan Lee en Gene Colan. De Falcon werkt vaak samen met Captain America, en was lid van het superheldenteam de Avengers.

De Falcon is Marvels eerste Afro-Amerikaanse superheld, na de eerste niet over superkrachten beschikkende held Cable Jones. Marvel Comics’ eerste zwarte superheld, Black Panther, was een inwoner van Afrika. De Falcon debuteerde bijna drie jaar voor Luke Cage, Marvels eerste Afro-Amerikaanse held met een eigen serie.

De Nederlandse stem van Falcon was voorheen Thijs van Aken. Momenteel spreekt Ivo Chundro de stem in van Falcon.

Biografie

Falcon was oorspronkelijk een hoodlum genaamd "Snap" Wilson in Harlem, New York. Op een dag, op weg naar Rio de Janeiro, stortte hij neer op Exil…Lees verder op Wikipedia

Suggesties