Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:
Als een moordenaar haar huis binnendringt, moet een moeder kiezen voor haar zoon of haar dochter, een keuze die haar leven op zijn kop zet.
Titel
Het dilemma
Auteur
Samantha King
Vertaler
Lies Lavrijsen
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
The choice
Uitgever
Antwerpen: Manteau, 2017
366 p.
ISBN
9789022333822 (paperback)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Madeleine is jong moeder geworden van een tweeling. Haar man Dom is charmant, maar tegelijkertijd overheersend, bazig en bezitterig. Madeleine wijt dit aan zijn lastige jeugd. Op de ochtend van de tiende verjaardag van de tweeling wordt haar diepe moederliefde getest. Een moordenaar dringt hun huis binnen en stelt haar voor een afschuwelijk dilemma: ze moet kiezen tussen haar zoon of dochter. Daarna doolt zij als een soort geest rond in haar gebroken gezin en probeert ze erachter komen waarom haar leven compleet op zijn kop ligt. Stukje bij stukje komt ze erachter dat haar huwelijk in de periode voor de moord al flinke scheuren had en ze ziet steeds flitsen van de tragische dag dat haar dochter stierf. Dan krijgt ze steeds meer twijfels over wat echt is en wat niet. Kan ze haar zwager Max, haar vriendin Lucy en haar echtgenoot Dom eigenlijk wel vertrouwen? En hoe is het met Madeleines eigen gezondheid gesteld? Haar arts, professor Hernandez, staat haar bij in haar herstel en haar zoek…Lees verder

Welk kind redt het?

Debutante Samantha King legt haar heldin een 'Sophie's Choice'-achtig dilemma voor.

Er lijkt dit najaar geen einde te komen aan de stroom van psychologische thrillers. 'Het dilemma', het debuut van de Britse Samantha King, is een van de betere, geschreven door een ervaren psychotherapeut. Hoofdpersoon Madeleine is een mooi, verlegen en verder weinig opvallend meisje dat opeens wordt opgemerkt door een knappe, dominante, iets oudere man. Ze trouwen. Van haar carrière komt verder niets meer terecht en hij wordt steeds overheersender.

Toch is Madeleine gelukkig, vooral nadat een tweeling wordt geboren, een jongen en een meisje. Ze gaat op in het moederschap tot er op de tiende verjaardag van de kinderen iets vreselijks gebeurt. Een gewapende man dringt het huis binnen en dwingt haar te kiezen tussen haar kinderen. Welk kind zal sterven en en welk kind overleeft, als in 'Sophie's Choice'? Het meisje sterft.

Het boek beschrijft de periode daarna en King speelt knap met het feit dat het geheugen onbetrouwbaar i…Lees verder