Daisy
Nederlands

Het Midden-Oosten : the times they are a-changin'

Sami Zemni (redacteur), Katrien Vandenberghe (vertaler), Hai-Chay Jiang (verteller)
Beschouwingen over de politieke situatie in het Midden-Oosten en Noord-Afrika.
Titel
Het Midden-Oosten : the times they are a-changin' / red. Sami Zemni ; met bijdr. van Dirk Adriaensens, Koenraad Bogaert, Tine Danckaers ... [et al.]
Redacteur
Sami Zemni
Vertaler
Katrien Vandenberghe
Verteller
Hai-Chay Jiang  (inlezer)
Taal
Nederlands
Editie
1
Distributeur
Brussel: Luisterpunt, 2013
1 cd
Speelduur
12:51
Oorspr. uitgever
EPO
Aantekening
Stem: Vrouw Vlaamse stem
Plaatsingssuggestie
929.91 (SISO)

Andere formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 1 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Bijdragen van veertien auteurs die hun specifieke expertise en kennis toepassen op een van de landen waar de Arabische Lente aanwezig is. Zo komt allereerst Tunesië aan bod, waarna Egypte, Marokko, Libië, Syrië, Jordanië, Palestina, Jemen, Irak, Israël, Bahrein en Libanon volgen. Het boek sluit af met een terugblik op twee jaar Arabische Lente. De bijdragen zijn uiteenlopend qua stijl en inhoud, van politiek-wetenschappelijke analyses tot betrokken journalistiek werk. De verschillende aanpak stoort echter niet. Een informatief boek dat de politieke, sociale, economische, culturele en religieuze diversiteit van het Midden-Oosten uitstekend belicht. Het is jammer dat Saoedi-Arabië en Algerije ontbreken. Bevat kaarten, noten, bibliografie, info over de auteurs en een index.

Over Sami Zemni

Sami Zemni (Gent, 1972) is een Belgisch-Tunesische politicoloog. Hij is hoogleraar aan de Universiteit Gent en is verbonden aan de vakgroep Conflict- en Ontwikkelingsstudies. Zemni is gespecialiseerd in het Midden-Oosten en Noord-Afrika, in het bijzonder Tunesië, Marokko en Egypte.

Zemni liet in de media geregeld zijn licht schijnen over de Arabische Lente en het islamdebat in Europa, waar hij tevens verschillende boeken over schreef. Volgens Knack behoort Sami Zemni tot de 25 invloedrijkste allochtonen van België.

Suggesties