Boek
Nederlands

Heidegger : denken en danken, geven en zijn

Samuel IJsseling (auteur)
+1
Heidegger : denken en danken, geven en zijn
×
Heidegger : denken en danken, geven en zijn Heidegger : denken en danken, geven en zijn

Heidegger : denken en danken, geven en zijn

Heidegger. Denken en danken, geven en zijn is een klassieker in de Nederlandstalige filosofie. Dit boek, waarmee Samuel IJsseling in 1964 promoveerde, heeft velen geïntroduceerd in het denken van de 'latere Heidegger'. IJsseling benadert het denken van Heidegger niet als een kritische buitenstaander, maar probeert het van binnenuit te doorgronden.
In eenvoudig maar fraai Nederlands tracht hij
Onderwerp
Heidegger, Martin
Titel
Heidegger : denken en danken, geven en zijn
Auteur
Samuel IJsseling
Taal
Nederlands
Uitgever
Nijmegen: Vantilt, 2015 | Andere uitgaves
207 p.
ISBN
9789460041983 (paperback)
Plaatsingssuggestie
157.2 (SISO) Filosofen ; Filosofen (ZIZO)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 13 keer in Vlaamse bibliotheken

Over Samuel IJsseling

Samuel IJsseling (Delft, 21 december 1932 – Leuven, 14 mei 2015) was een Nederlands filosoof en hoogleraar. IJsseling was van 1969 tot zijn emeritaat in 1997 hoogleraar moderne en hedendaagse wijsbegeerte aan het Hoger Instituut voor Wijsbegeerte van de KU Leuven.

Hij trad in de jaren vijftig in bij de Augustijnen en werd priester gewijd. Hij kon er theologie studeren te Rome, en filosofie in Leuven, Freiburg i. Br. en Parijs. Tot zijn docenten bij de Augustijnen behoorden Kees Kwant en Nico Luijpen. IJsseling promoveerde in 1964 op een proefschrift getiteld Heidegger, denken en danken, geven en zijn. Zijn priesterambt legde hij in 1975 neer.

IJsseling introduceerde de postmoderne filosofie in Vlaanderen en Nederland. Hij was een autoriteit op het gebied van Martin Heidegger, en Franse denkers die door Heidegger beïnvloed waren zoals de psychoanalyticus Jacques Lacan en de filosoof Jacques Derrida, en Heideggers gebruik van de deconstructie in het Nederl…Lees verder op Wikipedia