Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

Droomvlucht : het verhaal van astronaut André Kuipers

Sander Koenen (auteur), André Kuipers (auteur)
+1
Droomvlucht : het verhaal van astronaut André Kuipers
×
Droomvlucht : het verhaal van astronaut André Kuipers Droomvlucht : het verhaal van astronaut André Kuipers

Droomvlucht : het verhaal van astronaut André Kuipers

De aantrekkingskracht van gewichtloosheid was te groot. Op 21 december 2011 vertrok astronaut André Kuipers voor een tweede, lange missie naar de ruimte. Aan boord van het internationale ruimtestation ISS was hij ingenieur, arts, wetenschapper, docent en ambassadeur.
Maar hij is ook echtgenoot, vader van vier kinderen en - nog altijd - een dromer. Met de juiste muziek, foto's van vroeger e

Onderwerp
Kuipers, André
Titel
Droomvlucht : het verhaal van astronaut André Kuipers
Auteur
Sander Koenen André Kuipers
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Carrera, 2017 | Andere uitgaves
288 p.
Verschijningsdatum
30-11-2017
ISBN
9789048843725 (paperback)
Plaatsingssuggestie
659.85 (SISO) Ruimtevaart ; Ruimtevaart (ZIZO)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 3 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

België heeft Dirk Frimout en Frank De Winne, de Nederlanders hebben Wubbo Ockels en André Kuipers. Vier astronauten, beslist geen slechte prestatie voor twee kleine landjes. Misschien zit het ontdekken en verkennen van verre horizonten wel in ons bloed, misschien vinden we het hier te benauwd. Voorlopig blijft het bij deze vier, die samen met enkele honderden andere astronauten ooit onze dampkring hebben verlaten, maar ooit zullen we ons met honderdduizenden verspreiden tot in de verste uithoeken van het heelal, net zoals we ons ooit over de aarde hebben verspreid op zoek naar exotische kusten.
Dat gelooft ook de Nederlandse astronaut André Kuipers. Tijdens zijn laatste ruimtevlucht deed hij er alles aan om zijn ervaringen met de mensen op aarde te delen. Hij onderhield videocontacten, stuurde tweets en foto's, en hield een blog bij. Maar al die dingen boden hem niet de ruimte om zijn verhaal te vertellen en daarom besloot hij om zijn persoonlijke verhaal over de missies en wat e…Lees verder
De Nederlandse astronaut André Kuipers schreef een voorwoord voor dit boek dat onder zijn supervisie geschreven is door een gerenommeerd journalist. De hoofdstukken behandelen niet-chronologisch bepaalde aspecten van het leven van André Kuipers, te beginnen met zijn langste ruimtereis. Verder is er veel aandacht voor zijn jeugd en zijn lange weg naar de ruimte. De foto's, van de raket en het ruimtestation, maar ook uit het familiefotoalbum, in deze editie in zwart-wit, zijn beperkt tot katernen van drie maal zestien pagina's met ca. twee foto's per pagina afgedrukt. De nadruk ligt op de tekst die vlot is geschreven. Eigenlijk een avonturenroman, maar dan waargebeurd. Geeft inzicht in het doorzettingsvermogen en de opofferingen die nodig zijn om iets bijzonders te bereiken. Kleine druk.

Over Sander Koenen

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Sander Koenen (photographer: Anne Terpstra)

Sander Koenen (Den Haag, 1980) is een Nederlandse journalist en schrijver.

Loopbaan

Koenen studeerde journalistiek aan de Hogeschool Utrecht. Tot zijn opdrachtgevers behoren onder meer National Geographic, Quest en KIJK.

Met het artikel 'Kotsmisselijk in de ruimte', over onderzoek naar ruimteziekte bij het Centrum voor Mens en Luchtvaart (CML) in Soesterberg, werd hij in 2006 genomineerd voor de Glazen Griffioen, een aanmoedigingsprijs voor jong wetenschapsjournalistiek talent.

Koenen schreef diverse boeken, waaronder de biografieën van astronaut André Kuipers en oud-Commandant der Strijdkrachten Peter van Uhm.

Boeken

  • 2004: Missie Delta: lift-off voor André Kuipers
  • 2010: 48 uur meetrainen met de krijgsmacht
  • 2011: Hoe word ik een held?
  • 2012: Ruimteschip Aarde
  • 2012: Droomvlucht, het verhaal van astronaut André Kuipers
  • 2014: Peter v…Lees verder op Wikipedia

Suggesties