Boek
Nederlands

Kun je gamen in de ruimte? : 101 (grappige, persoonlijke en gekke) vragen aan astronaut André Kuipers

Sander Koenen (auteur), André Kuipers (auteur)
+1
Kun je gamen in de ruimte? : 101 (grappige, persoonlijke en gekke) vragen aan astronaut André Kuipers
×
Kun je gamen in de ruimte? : 101 (grappige, persoonlijke en gekke) vragen aan astronaut André Kuipers Kun je gamen in de ruimte? : 101 (grappige, persoonlijke en gekke) vragen aan astronaut André Kuipers

Kun je gamen in de ruimte? : 101 (grappige, persoonlijke en gekke) vragen aan astronaut André Kuipers

Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
In welk vak moet je goed zijn als astronaut. Hoe komt er stroom in de ruimte? André Kuipers beantwoordt 101 van dit soort grappige en slimme kindervragen. Met QR-codes voor filmpjes en veel kleurenfoto's . Vanaf ca. 9 t/m 12 jaar.
Titel
Kun je gamen in de ruimte? : 101 (grappige, persoonlijke en gekke) vragen aan astronaut André Kuipers
Auteur
Sander Koenen André Kuipers
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Uitgeverij Witte Leeuw, 2021
122 p. : ill.
ISBN
9789492901866 (hardback)
Plaatsingssuggestie
659.85 (SISO) Sterren - Planeten - Ruimtevaart (ZIZO)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 50 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

101 vragen over de ruimtevaart beantwoordt ervaringsdeskundige André Kuipers in dit boek. Na enkele pagina’s over Kuipers wordt per pagina of spread een vraag beantwoord. De vragen zijn gebundeld rond vijftien thema's zoals opleiding, eten en drinken, wetenschap & techniek’ en wassen en zo. De vragen die aan bod komen lopen uiteen van bijvoorbeeld ‘In welk vak moet je heel goed zijn als astronaut?’, ‘Hoe gedraagt drinken met prik zich in de ruimte?’, ‘Hoe komt er stroom in de ruimte?’ tot ‘Hoe was je je kleren in de ruimte?’ Vanuit ik-perspectief en met het van Kuipers bekende aanstekelijke enthousiasme beantwoordt hij de vragen, en de informatie wordt nog aangevuld in kaders en gelardeerd met tips. Het boek is rijk aan kleurenfoto’s en hier en daar verwijst een QR-code naar een filmpje op internet. Zo is een aantrekkelijk geheel ontstaan, boordevol informatie. Van hetzelfde duo verscheen in dezelfde opzet 'Heb je wifi in de ruimte? : 101 grappige, slimme en brutale kindervragen aan a…Lees verder

Over Sander Koenen

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Sander Koenen (photographer: Anne Terpstra)

Sander Koenen (Den Haag, 1980) is een Nederlandse journalist en schrijver.

Loopbaan

Koenen studeerde journalistiek aan de Hogeschool Utrecht. Tot zijn opdrachtgevers behoren onder meer National Geographic, Quest en KIJK.

Met het artikel 'Kotsmisselijk in de ruimte', over onderzoek naar ruimteziekte bij het Centrum voor Mens en Luchtvaart (CML) in Soesterberg, werd hij in 2006 genomineerd voor de Glazen Griffioen, een aanmoedigingsprijs voor jong wetenschapsjournalistiek talent.

Koenen schreef diverse boeken, waaronder de biografieën van astronaut André Kuipers en oud-Commandant der Strijdkrachten Peter van Uhm.

Boeken

  • 2004: Missie Delta: lift-off voor André Kuipers
  • 2010: 48 uur meetrainen met de krijgsmacht
  • 2011: Hoe word ik een held?
  • 2012: Ruimteschip Aarde
  • 2012: Droomvlucht, het verhaal van astronaut André Kuipers
  • 2014: Peter v…Lees verder op Wikipedia

Suggesties