Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

De obsessie

Sandra Brown (auteur)
Nadat de collega van een Amerikaanse chirurg is vermoord, begint de mogelijke dader haar te achtervolgen.
Titel
De obsessie
Auteur
Sandra Brown
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
The crush
Uitgever
Vianen: The House of Books, 2004
352 p.
ISBN
90-443-0987-0 9789044310894

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 100 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Dit is het verhaal van een chirurg die alom gewaardeerd wordt, zowel door haar collega's als door haar patiënten, en wier leven verwikkeld raakt in het leven van de huurmoordenaar en psychopaat Lozada.
Het begint als Rennie gedagvaard wordt om in een rechtspraak tegen Lozado de jury voor te zitten. Ze doet dat objectief en gewetensvol. Omdat er geen tastbare bewijzen zijn, wordt hij vrijgesproken. Deze vrijspraak beschouwt hij als een blijk van sympathie vanwege Rennie. Hij zoekt toenadering, maar legt iedere afwijzing uit als een teken van genegenheid. Uit dank vermoordt hij zelfs een collega van haar die samen met Rennie voor een promotie in aanmerking komt. Daardoor komt ze in een netelige situatie terecht, want de politie begint haar te verdenken van samenwerking met Lozada.
Sandra Brown beschrijft met veel gevoel voor drama hoe Lozada Rennie intimideert, achtervolgt en compromitteert. Daarnaast beschrijft ze de tegenzetten van de politie en voert daarin handig een agent op …Lees verder
Als de naaste collega van de Amerikaanse chirurg Rennie Newton is vermoord wordt ze verhoord door de politie. Deze denkt niet dat ze heeft gemoord, maar er kan een verband zijn, omdat Rennie vaak meningverschillen had met haar collega. Ook was ze voorzitter van een jury die moordenaar Lozada, mogelijk ook nu de dader, niet kon veroordelen. Dus wordt ze geschaduwd door rechercheur Wick Treadgill, die verliefd op haar wordt. Dan begint psychopaat Lozada, die tijdens zijn proces door Rennie geobsedeerd is geraakt, haar te achtervolgen, maar ze durft er niet over te praten. Van de Amerikaanse auteur verscheen een aantal bestsellers. Dit is een spannende, heel goed opgebouwde thriller, waarin erg veel gebeurt, de romantiek een rol speelt en de lezer af en toe effectief op het verkeerde been wordt gezet. De psychologische beschrijving van de psychopaat is akelig overtuigend. De vertaling is redelijk. Zwart omslag met het zwart-wit portret van een jonge vrouw, kleine druk.