Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

De duistere school : jeugdthriller

Sandra J. Paul (auteur)
+1
De duistere school : jeugdthriller
×
De duistere school : jeugdthriller De duistere school : jeugdthriller

De duistere school : jeugdthriller

In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
Na een zware storm staat er plotseling een school midden in het dorp van Quinten (12). Als de kinderen op die school een voor een veranderen, probeert Quinten erachter te komen wat er aan de hand is. Kunnen zijn nachtmerries hem misschien helpen? Vanaf ca. 10 jaar.
Titel
De duistere school : jeugdthriller
Auteur
Sandra J. Paul
Taal
Nederlands
Uitgever
[Sint-Amands]: Hamley Books, © 2019 | Andere uitgaven
215 p. : ill.
ISBN
9789082893946 (hardback)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

In 38 korte hoofdstukken beleven Quinten (12) en zijn vrienden Marin en Daan spannende en angstige avonturen waarbij werkelijkheid en fantasie flink door elkaar heen lopen. Na een zware storm staat er opeens een nieuw gebouw midden in Kraaidorp (de woonplaats van Quinten en zijn vader): een Duistere School onder leiding van Bertus en Colette Zwart. De kinderen van het dorp worden opgenomen in de school en raken onder invloed van het eten zichzelf kwijt. Alleen Quinten denkt zichzelf te blijven en het dorp en de kinderen te moeten redden. Wat wel en niet echt is, blijft na afloop van het verhaal nog steeds onduidelijk. Een mooi vormgegeven boek met pentekeningen en schaduwtekeningen van bomen/takken en school(ruimtes). Het verhaal is opgebouwd in korte zinnen, met veel (interne) dialogen. Inhoudelijk is het wat donker (zwart, heksen). Een spannende jeugdthriller voor lezers die van een griezelig verhaal houden, vanaf ca. 10 jaar.

Over Sandra J. Paul

Sandra J. Paul (1972) is een Vlaamse thriller- en jeugdauteur. Zij debuteerde in 2015 met de Young Adult paranormale thriller 'Het Eiland', het eerste deel uit de Eilandenreeks. Andere titels zijn 'De Geest', 'De Wolf' en 'De Ziel.'

Carrière

In 2015 werd zij laureate van de allereerste Aspe-Award, georganiseerd door uitgeverij Manteau en Pieter Aspe. Als gevolg daarvan bracht zij haar debuutthriller 'Azerty' uit. In 2017 verscheen haar tweede thriller 'Moordspel'. Datzelfde jaar publiceerde zij haar eerste Engelstalige paranormale Young Adult 'Heart-Beat' onder het alias Joanne Carlton.

Haar tweede Engelstalige thriller 'Kill Me Again' werd geselecteerd voor de London Book Club Author Anthology. In datzelfde jaar werd zij ook genomineerd voor de Cultuurprijs van haar gemeente Sint-Amands.

In 2018 werd 'Heart-Beat' vertaald als 'Hart-Slag'. Dit boek werd meteen het allereerste boek dat b…Lees verder op Wikipedia