Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:
Het jonge katje Hamley woont in een gezellig huis met haar moeder en zusjes, bij lieve mensen en twee honden. Omdat ze zwart is, net als haar moeder, kan ze de mensen verstaan. Als het mensenkind Viola jarig is en taart krijgt, wil Hamley dat ook! Vanaf ca. 8 jaar.
Titel
Hamley is jarig
Auteur
Sandra J. Paul
Illustrator
Ann-Sophie D'Hollander
Taal
Nederlands
Uitgever
[Sint-Amands]: Hamley Books, 2021
105 p. : ill.
ISBN
9789464208221 (hardback)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Hamley is een kitten die samen met haar moeder, zussen Lexi en Lilly en twee honden bij haar baasjes woont. Net als haar moeder is Hamley zwart, wat betekent dat ze de mensen kan verstaan. Door Hamley’s ogen zien we de wereld om haar heen. Omdat ze jong is, weet ze heel veel nog niet en stelt ze veel vragen: waarom mogen de honden wel mee met de baasjes op stap? Waarom zijn eigenlijk mensen de baas over de katten? Het mensenkind Viola is jarig en krijgt taart en dat zou Hamley ook wel lusten! Maar ze mag er niet aankomen. Dus gaat ze voor haar eigen verjaardag zelf op zoek naar een taart. Maar Hamley kent de wereld buitenshuis niet. Gelukkig krijgt ze hulp van de straatkat B-Boy. Ruime letter en bladspiegel en geïllustreerd met veel kleine tekeningen in kleur en zwart-wit en soms zwarte kattenpootjes over de bladzijde. Dit eerste deel in een serie is een boek voor echte zoete kattenfans vanaf ca. 8 jaar.

Over Sandra J. Paul

Sandra J. Paul (1972) is een Vlaamse thriller- en jeugdauteur. Zij debuteerde in 2015 met de Young Adult paranormale thriller 'Het Eiland', het eerste deel uit de Eilandenreeks. Andere titels zijn 'De Geest', 'De Wolf' en 'De Ziel.'

Carrière

In 2015 werd zij laureate van de allereerste Aspe-Award, georganiseerd door uitgeverij Manteau en Pieter Aspe. Als gevolg daarvan bracht zij haar debuutthriller 'Azerty' uit. In 2017 verscheen haar tweede thriller 'Moordspel'. Datzelfde jaar publiceerde zij haar eerste Engelstalige paranormale Young Adult 'Heart-Beat' onder het alias Joanne Carlton.

Haar tweede Engelstalige thriller 'Kill Me Again' werd geselecteerd voor de London Book Club Author Anthology. In datzelfde jaar werd zij ook genomineerd voor de Cultuurprijs van haar gemeente Sint-Amands.

In 2018 werd 'Heart-Beat' vertaald als 'Hart-Slag'. Dit boek werd meteen het allereerste boek dat b…Lees verder op Wikipedia