Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:
Als een man plots aan geheugenverlies lijdt, ontstaat er een hiaat van twee jaar in zijn leven en weet hij niet meer wie hij is.
Titel
Kwijt
Auteur
Sandra J. Paul
Taal
Nederlands
Uitgever
[Sint-Amands]: Hamley Books, © 2019
323 p.
ISBN
9789082893915 (paperback)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

De Belg Jim Vermeersch runt in Londen een gerenommeerde patisserie, is gehuwd met Iris en vader van de zestien jarige Vince. Hij ontwaakt op een morgen opnieuw in zijn ouderlijk huis in België doch herinnert zich helemaal niets meer van de afgelopen twee jaar. Meer nog, alles wat hij bezat is hij kwijt: zijn zaak, zijn vrouw en zijn boezemvriend, terwijl zijn zoon zich hatelijk en agressief gedraagt tegenover hem. Hij weet hoegenaamd niet wat er gebeurd is. Dissociatieve amnesie heet het. Maar hoe het verleden en de gebeurtenissen van twee jaar reconstrueren? Waar is zijn vrouw? Leeft zij nog? En de cruciale vraag: wie is hijzelf? Wat is er werkelijk gebeurd gedurende dit ‘hiaat’ van twee jaar? Zijn herinnering wordt tevens doorkruist door flitsen van een mysterieuze vrouw die niemand kent. De zoektocht naar de waarheid begint. 46 korte, krachtige hoofdstukken geven ‘Kwijt’ ritme dat verplicht tot verder lezen. Elk hoofdstuk legt de nadruk op één personage tot pagina 285, het hoofdstu…Lees verder

Over Sandra J. Paul

Sandra J. Paul (1972) is een Vlaamse thriller- en jeugdauteur. Zij debuteerde in 2015 met de paranormale young adult-thriller Het Eiland, het eerste deel van de Eilandenreeks. Andere titels zijn De Geest, De Wolf en De Ziel.

Carrière

In 2015 werd Paul laureate van de allereerste Aspe-Award, georganiseerd door uitgeverij Manteau en Pieter Aspe. Als gevolg daarvan bracht zij haar debuutthriller Azerty uit. In 2017 verscheen haar tweede thriller Moordspel. Datzelfde jaar publiceerde zij haar eerste Engelstalige paranormale young adult Heart-Beat onder het alias Joanne Carlton.

Haar tweede Engelstalige thriller Kill Me Again werd geselecteerd voor de London Book Club Author Anthology. In datzelfde jaar werd zij ook genomineerd voor de Cultuurprijs van haar gemeente Sint-Amands.

In 2018 werd Heart-Beat vertaald als Hart-SlagLees verder op Wikipedia