Boek
Nederlands

Stille nacht : literaire thriller

Sandrine Jolie (auteur), Karin Dienaar (redacteur)
+1
Stille nacht : literaire thriller
×
Stille nacht : literaire thriller Stille nacht : literaire thriller

Stille nacht : literaire thriller

In de reeks:
G-serie; 3
De jonge rechercheur Sanne Romeijn gaat undercover werken bij een datingsite als verschillende vrouwen die via deze site een date hebben gehad vermoord blijken te zijn.
Titel
Stille nacht : literaire thriller
Auteur
Sandrine Jolie
Redacteur
Karin Dienaar
Taal
Nederlands
Editie
3
Uitgever
Baarn: Marmer, 2015 | Andere uitgaves
Aantekening
Sandrine Jolie is een pseudoniem van Linda Van Rijn
ISBN
9789460682612 (paperback)

Andere formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 50 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

De onenightstand aan het begin van dit flinterdunne verhaal zet meteen de toon. De volgende ochtend wordt agente Sanne Romeijn wakker gebeld door Rudi, haar baas bij de recherche. Hij nodigt haar uit om een symposium over internationale vrouwenhandel in Brussel bij te wonen. Daar haalt Sanne herinneringen aan haar undercoveroperaties op met een bijzonder knappe Italiaan. En zo zijn de lezers ook weer op de hoogte van de vorige avonturen uit de drie delen tellende ‘G-serie’. Vervolgens keert Sanne terug naar Nederland en kan het echte verhaal beginnen. Als Anna Geertsen gaat ze aan de slag op de afdeling profielscreening van de grootste datingsite van Nederland, Dare2Date in Amsterdam. Vier vrouwen die afspraakjes via die site hadden gemaakt, werden namelijk op brute wijze vermoord. De data van de moorden zijn bovendien opmerkelijk: 1 januari, 2 februari, 3 maart en 4 april. Verwacht wordt dat de moordenaar op 5 mei weer zal toeslaan.
Sandrine Jolie is het pseudoniem van de vakan…Lees verder
In dit deel uit de reeks rond Sanne Romeijn staat een datingsite, Dare2date, centraal. Jonge, single vrouwen worden vermoord gevonden nadat ze een afspraak hadden gemaakt via deze site. Wie zit hier achter? Met dat probleem gaat Sanne als Anne undercover als it-medewerkster op de site. Bovendien maakt zij een profiel aan, waarmee ze de aandacht van de moordenaar hoopt te trekken. Dat niet alles van een leien dakje gaat, laat zich raden. De schrijfster heeft zich goed ingelezen en besteedt veel aandacht aan de digitale mogelijkheden. Jammer genoeg houden die het verhaal op en werken eerder spanning verlagend dan verhogend. De verschillende personages blijven aan de oppervlakte, zelfs hoofdpersoon Sanne/Anne. Het verhaal verdient de benaming 'erotische thriller' nauwelijks. In de eerste twee hoofdstukken leeft Sanne zich nog even uit, maar als ze eenmaal undercover is, wordt ze de braafheid zelf. Rechttoe rechtaan vertelde thriller die niets te raden overlaat. Door het eenvoudige taalge…Lees verder