Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:
Rechercheur Colomba van de politie van Rome doet, bijgestaan door de hoogbegaafde Dante Torre, onderzoek naar de dood van veertien reizigers die in de hogesnelheidstrein uit Milaan worden aangetroffen.
Titel
Dood de engel
Auteur
Sandrone Dazieri
Vertaler
Carolien Steenbergen
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Italiaans
Oorspr. titel
L'Angelo
Uitgever
Amsterdam: Xander Uitgevers, 2017 | Andere uitgaves
523 p.
ISBN
9789401605717 (paperback) 9789401609340 (paperback)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Andere talen:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Dood de engel

Eerste zin. De twee gevangenen die nog over zijn in de cel praten zacht.

Politievrouw Colomba vindt in Rome een treinstel vol met gifgasdoden. IS eist meteen de aanslag op. De geniale maar psychotische Dante denkt dat men het elders moet zoeken. Sandrone Dazieri schrijft als een punker: hard en snel. Maar hij speelt ook met onze angst voor terreur, seriemoordenaars (een vrouwelijke) en een grondig door elkaar geschud Europa.

***

Xander (oorspronkelijke titel: L’angelo), 384 blz., € 19,99.

Politieagente Colomba Caselli wordt belast met het onderzoek naar de dood van veertien reizigers die in de hogesnelheidstrein uit Milaan worden aangetroffen. Caselli is uiterst kundig maar heeft met regelmaat posttraumatische symptomen. Zij roept de hulp in van de hoogbegaafde Dante Torre die in zijn kindertijd jarenlang gevangen werd gehouden hetgeen hem behoorlijk heeft ontwricht. Caselli en Torre hebben eerder samengewerkt en hebben elkaar leren respecteren en waarderen. Een triller van hoog niveau. Prima geconstrueerd verhaal met een goede spanningsopbouw. De personages worden op werkelijk meesterlijke wijze gekarakteriseerd. Het verhaal is complex en vergt de nodige aandacht van de lezer, maar het is tegelijkertijd zó boeiend dat deze als vanzelf aan de pagina’s gekleefd blijft. Dazieri (1964) heeft een beeldende schrijfstijl, het verhaal kent vele actiescènes en een verrassende plot. Van Sandrone Dazieri verscheen eerder ‘Dood de vader’*, ook met Colomba en Torre.