Boek Nederlands

De papawinkel

Sanne Miltenburg (auteur)

De papawinkel

Sanne Miltenburg (auteur)
  • Vanaf 3-5 jaar
Een jongen (ik-figuur) is niet tevreden over zijn vader, dus gaat hij met hem naar de Papawinkel, waar net een inruilactie loopt. Prentenboek met zachtgekleurde illustraties. Vanaf ca. 4 jaar.
Onderwerp
Vader-kindrelatie
Titel
De papawinkel
Auteur
Sanne Miltenburg
Taal
Nederlands
Editie
1
Uitgever
Hasselt: Clavis, 2015
[26] p. : ill.
ISBN
9789044825657 (hardback)
Plaatsingssuggestie
Familie (ZIZO)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 250 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Een jongen (ik-figuur) is niet tevreden over zijn vader, dus gaat hij met hem naar de Papawinkel, waar net een inruilactie loopt. Er zijn drie vaders op voorraad, die hij allemaal uitprobeert, maar ze vallen stuk voor stuk tegen. Gelukkig is zijn eigen vader nog net niet meegenomen door een ander kind! Geestig prentenboek over de relatie vader-zoon. Op de zachtgekleurde platen over steeds twee pagina’s is het verhaal goed te volgen. De figuren zijn neergezet in een animatiefilmstijl met veel aandacht voor mimiek. De achtergrond heeft zachte vormen. De schutbladen vormen de reclamefolder van de Papawinkel. De auteur illustreerde tot nu toe vooral (serie)boeken voor wat oudere kinderen; dit is haar tweede prentenboek. Humorvolle uitgave voor kinderen vanaf ca. 4 jaar.

De papawinkel

Een fijn boek om samen met je kind te lezen. Een jongetje vindt zijn papa niet meer tof en sportief genoeg. Hij gaat hem inruilen voor een ander exemplaar in de papawinkel. In de winkel vinden ze zijn oude vader nog een deftig exemplaar, daarom mag de jongen een nieuwe kiezen. Er is keuze genoeg en hij kiest er eentje die al staat te springen met een bal aan zijn voeten. Maar wanneer ze voetballen, maakt zijn nieuwe papa alle goals en duwt hem zomaar omver. Dit is geen goede papa. Hij kiest dan de coolste uit het aanbod. Samen gaan ze naar de kermis. Zijn nieuwe papa vindt niets te duur en hij krijgt alle geld dat hij nodig heeft. Alleen ... zijn nieuwe papa heeft het te druk met handtekeningen uit te delen en heeft geen tijd om samen over de kermis te gaan. De jongen wil weer een andere vader, maar in de winkel zijn er twee kinderen aan het ruzie maken wie zijn oude papa mag meenemen. Gelukkig kan hij hen ervan overtuigen dat die papa vreselijk saai is. Zijn papa is nu weer van he…Lees verder