Het Ministerie van Oplossingen en het veel te volle huis

Sanne Rooseboom (auteur)
+1
Het Ministerie van Oplossingen en het veel te volle huis
×
Het Ministerie van Oplossingen en het veel te volle huis Het Ministerie van Oplossingen en het veel te volle huis

Het Ministerie van Oplossingen en het veel te volle huis

Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
Nina, Alfa, Ruben en Kai hebben het ook na de zomervakantie druk met het geheime Ministerie van Oplossingen. Ze ontdekken dat de vader van invalmeester Isaac een extreme verzamelaar is en willen helpen. Dan blijkt dat er ergens in zijn propvolle boshuis een belangrijke uitvinding verborgen moet zijn.
Onderwerp
Zoektochten
Titel
Het Ministerie van Oplossingen en het veel te volle huis
Auteur
Sanne Rooseboom
Taal
Nederlands
Distributeur
Brussel: Luisterpunt, 2019
1 cd
Speelduur
6:36
Oorspr. uitgever
Van Goor
Aantekening
Nederlandse stem Stem: Vrouw
CDR
a467880

Andere formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Nina, Alfa, Ruben en Kai hebben het ook na de zomervakantie erg druk als lid van het geheime Ministerie van Oplossingen, dat zich anoniem en geheel onbaatzuchtig inzet om andere mensen te helpen. De vier scholieren (10-13 jaar) ontdekken dat de vader van de invalmeester een problematisch verzamelaar is en bedenken een oplossing voor het overvolle boshuis voordat de overheid ingrijpt. Wanneer zij tevens op zoek gaan naar belangrijke papieren van de uitvinder, worden ze opnieuw tegengewerkt door de Zilvermannen. Onafhankelijk te lezen, inleefbaar vervolg op de twee eerdere delen*. De spannende, intrigerende belevenissen spelen zich af in de bestaande wereld zoals op school en in het boshuis. Het team wordt bijgestaan door twee bejaarde dames die van wanten weten. Voelbaar is de warme, respectvolle band tussen de leden van het Ministerie. Begrippen zoals octrooirecht en problematisch verzamelen worden uitvoerig, begrijpelijk en onderbouwd weergegeven, maar tasten de spanningsboog enigszi…Lees verder

Over Sanne Rooseboom

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Sanne Rooseboom

Sanne Rooseboom (Utrecht, 1979) is een Nederlands kinderboekenschrijver.

Rooseboom werkte tien jaar als journalist voor onder meer dagblad De Pers, Vrij Nederland, HP/De Tijd en radiozender SublimeFM. In die periode was ze onder meer correspondent in Londen. Ze was op Twitter actief als een van de Kortschrijvers, auteurs die dagelijks een verhaal schrijven van 140 tekens. Rooseboom woont in Rotterdam met haar echtgenoot en kinderen.

Haar boek 'Mot en de metaalvissers' stond in 2023 op de shortlist van De Boon, een Vlaamse literatuurprijs. Het boek werd ook genomineerd voor de Woutertje Pieterse Prijs 2023.

Bibliografie

  • Het Ministerie van Oplossingen (uitgeverij Van Goor, 2016)
  • Jippie! Een humeurig sprookje (uitgeverij Van Holkema en Warendorf, 2016)
  • Jippie! En de ridders van Hak (uitgeverij Van Holkema en Warendorf, 2017)
  • Het Ministerie …Lees verder op Wikipedia