Boek
Nederlands

Jippie! En de onderwaterpiraten

Sanne Rooseboom (auteur), Annet Schaap (illustrator)
+1
Jippie! En de onderwaterpiraten
×
Jippie! En de onderwaterpiraten Jippie! En de onderwaterpiraten
In de reeks:
Jippie!; 3
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Prinses Super gaat samen met haar vriend Max op zoek naar zijn vader. De vrolijke muzikant verdween elf jaar geleden. Tijdens hun zoektocht belanden ze op het eiland van de Onderwaterpiraten. Voorlezen vanaf ca. 7 jaar.
Titel
Jippie! En de onderwaterpiraten
Auteur
Sanne Rooseboom
Illustrator
Annet Schaap
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Van Holkema & Warendorf, © 2020
158 p. : ill.
ISBN
9789000369416 (hardback)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Prinses Super en haar vriend Max gaan op zoek naar zijn vader Felix. De vrolijke muzikant verdween elf jaar geleden. Ze reizen door Jippie, het land waar iedereen altijd vrolijk is. Ze gaan naar Grom, waar iedereen altijd chagrijnig is. En uiteindelijk besluiten ze om naar het eiland van de Onderwaterpiraten te gaan. Een spannende reis, maar gaan ze Max’ vader daar wel vinden? Dit boek is het derde deel in de Jippie!-serie, na 'Jippie! : een humeurig sprookje' (2016) en 'Jippie! En de ridders van Hak'* (2017). Het is een fantasierijke serie over een bijzondere prinses en een bijzonder koninkrijk. Sanne Rooseboom debuteerde in 2016 als kinderboekenschrijver, maar werkt sindsdien aan een indrukwekkend oeuvre. Naast de drie Jippie!-boeken, werkt ze ook aan de populaire serie over ‘Het Ministerie van Oplossingen’. Rooseboom heeft een fijne, vrolijke schrijfstijl. Dit is ook het geval in dit derde boek over prinses Super. Het is daardoor zeer geschikt om voor te lezen, maar ook om zelf te…Lees verder

Over Sanne Rooseboom

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Sanne Rooseboom

Sanne Rooseboom (Utrecht, 1979) is een Nederlands kinderboekenschrijver.

Rooseboom werkte tien jaar als journalist voor onder meer dagblad De Pers, Vrij Nederland, HP/De Tijd en radiozender SublimeFM. In die periode was ze onder meer correspondent in Londen. Ze was op Twitter actief als een van de Kortschrijvers, auteurs die dagelijks een verhaal schrijven van 140 tekens. Rooseboom woont in Rotterdam met haar echtgenoot en kinderen.

Haar boek 'Mot en de metaalvissers' stond in 2023 op de shortlist van De Boon, een Vlaamse literatuurprijs. Het boek werd ook genomineerd voor de Woutertje Pieterse Prijs 2023.

Bibliografie

  • Het Ministerie van Oplossingen (uitgeverij Van Goor, 2016)
  • Jippie! Een humeurig sprookje (uitgeverij Van Holkema en Warendorf, 2016)
  • Jippie! En de ridders van Hak (uitgeverij Van Holkema en Warendorf, 2017)
  • Het Ministerie …Lees verder op Wikipedia