In een hippe buurt van Amsterdam lijkt iedereen op zoek naar liefde te zijn behalve een alleenstaande traiteur. Als hij echter toch begint aan online dating krijgt hij contact met een modeontwerpster die pal naast zijn winkel haar zaak blijkt te hebben.
Kijkwijzer
Vanaf 12 jaarVanaf 12 jaar
Taal
Nederlands
Uitgever
Just Bridge, 2014
1 dvd-video
Oorspr. opname
2014
Speelduur
90 min.
Aantekening
Nederlands gesproken
EAN
8717344754163

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 25 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Nederlandse romantische komedie, regiedebuut van actrice Sanne Vogel. In de hoofdrollen spelen vele bekende Nederlanders, o.a. Bracha van Doesburgh, Marwan Kenzari (winnaar Gouden Kalf), Georgina Verbaan en Jan Kooijman. In een hippe buurt in Amsterdam lijkt iedereen op zoek naar liefde, behalve de alleenstaande traiteur Daan. Totdat de modeontwerpster Katje naast zijn winkel een modezaak opent. De twee zijn elkaars tegenpolen en mogen elkaar niet, maar als ze via online dating contact leggen, komt daar verandering in. Berend Jan Bockting (Volkskrant 13-3-'14) geeft 2 (van 5) sterren: 'Vogel blijkt ervaren genoeg om zo'n film vlotjes te regisseren. Het tempo ligt hoog, acteurs krijgen de ruimte. (...).' Jann Ruyters (Trouw, 13-3-'14) noemt het een 'vederlichte lente film. (...) De film moet het ook niet echt hebben van de verrassende wendingen, maar de toon is fris, onpretentieus en de acteurs hebben er voelbaar plezier in.' Draaide met veel succes in de Nederlandse bioscopen.

Over Sanne Vogel

CC BY 3.0 nl - Foto van/door Robin Escareno Chong - toestemming op website

Sanne Vogel (Nieuwegein, 10 april 1984) is een Nederlandse toneel-, film- en televisieactrice, schrijfster en theaterregisseur. Samen met haar broer Robin Vogel staat zij aan de basis van De Vogelfabriek, een bedrijf dat eigen theatervoorstellingen en films produceert en regisseert.

Levensloop

Sanne Vogel won op haar vijftiende de Kunstbende-finale in de categorie Theater met de voorstelling Ogen vol waanzin in 1999 en in 2000 de finale in de categorie Video met De bruine ogen van Peggy 2. In 1999 eerde haar geboorteplaats Nieuwegein haar met een tweede prijs bij de toekenning van de Cultuurprijs met haar stuk Comeback.

Als actrice werd ze bij het grote publiek bekend door haar rol van Claudia vertolkt in Het schnitzelparadijs en als de tienerversie van Annie M.G. Schmidt in de serie Annie M.G. Als schrijfster zette ze zichzelf op de kaart met het kinder- en jeugdboek Het levenswerk …Lees verder op Wikipedia

Suggesties