Boek
Nederlands

In de schaduw van het palazzo : een Italiaanse liefdesgeschiedenis

Santa Montefiore (auteur), Erica van Rijsewijk (vertaler)
+1
In de schaduw van het palazzo : een Italiaanse liefdesgeschiedenis
×
In de schaduw van het palazzo : een Italiaanse liefdesgeschiedenis In de schaduw van het palazzo : een Italiaanse liefdesgeschiedenis

In de schaduw van het palazzo : een Italiaanse liefdesgeschiedenis

Na zijn echtscheiding betrekt een succesvolle Engelse bankier in Italie͏̈ een mooi huis en staat hij open voor een nieuwe relatie.
Titel
In de schaduw van het palazzo : een Italiaanse liefdesgeschiedenis
Auteur
Santa Montefiore
Vertaler
Erica van Rijsewijk
Taal
Nederlands
Oorspr. titel
The Italian matchmaker
Uitgever
Amsterdam: Boekerij, 2021 | Andere uitgaven
330 p.
ISBN
9789022571033 (paperback)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:
Andere talen:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Luca, veertig plus, vertrekt, nadat hij is gescheiden en ontslag heeft genomen uit een topbaan, vanuit Engeland naar zuidelijk Italië. Hij is op zoek naar zichzelf en wil een nieuw levensdoel vinden. Het palazzo van zijn ouders is echter vol excentriekelingen, en hij vindt meer rust aan zee en in het dorp. Daar ontmoet hij in een geestverschijning Cosima en haar zoontje. De Engelse schrijfster (1970) weet dit gegeven aannemelijk te maken. Er ontwikkkelt zich een romance met een toch nog onverwachte afloop en levensdoel. Een tweede verhaallijn is de intrigerende geschiedenis van het palazzo, rond passie, jaloezie en wraak, met ook een mooie climax. De auteur, bekend van o.a. 'De Franse tuinman', is geliefd bij een breed publiek vanwege haar gemakkelijke schrijfstijl, romantiek en couleur locale die ze biedt. Kleine druk.

Over Santa Montefiore

CC BY 3.0 - Foto van/door Paul Van Welden

Santa Montefiore, geboren als Santa Palmer-Tomkinson (Winchester, 2 februari 1970), is een Brits schrijfster.

Privé

Montefiore is de dochter van Charles Palmer-Tomkinson en Patricia Palmer-Tomkinson, en zus van Tara Palmer-Tomkinson. Haar vader vertegenwoordigde zijn land met skiën op olympisch niveau tijdens de Olympische Winterspelen van 1964. Haar familie is meer dan dertig jaar bevriend met prins Charles.

Voordat ze Spaans en Italiaans studeerde aan de Universiteit van Exeter, werkte ze een jaar op een Argentijnse ranch. Voordat ze terugkeerde naar het Verenigd Koninkrijk, woonde ze in de jaren negentig jarenlang in Buenos Aires. Vier van haar boeken spelen zich af in Argentinië.

Ze is getrouwd met auteur en historicus Simon Sebag Montefiore, met wie ze twee kinderen heeft. Voor hun huwelijk bekeerde Montefiore zich tot het jodendom.

Bibliografie…Lees verder op Wikipedia

Suggesties