Boek
Engels

The great diamond chase

Santa Montefiore (auteur), Simon Sebag Montefiore (auteur), Kate Hindley (illustrator)
Als het konijntje Shylo tijdens zijn wacht in slaap valt, wordt de lievelingsdiamant van de koningin gestolen. Een groep Russische nertsen duikt op in Londen en wordt direct verdacht van de diefstal. Maar Shylo voelt dat er iets niet klopt. Voorlezen vanaf ca. 6 jaar, zelf lezen vanaf ca. 8 jaar.
Titel
The great diamond chase
Auteur
Santa Montefiore Simon Sebag Montefiore
Illustrator
Kate Hindley
Taal
Engels
Uitgever
London: Simon & Schuster, 2018
195 p. : ill.
ISBN
9781471171475 (hardback)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 2 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Als Shylo Tawny-Tail, de kleinste van de Royal Rabbits van Buckingham Palace, tijdens zijn dienst in slaap valt, wordt de lievelingsdiamant van de koningin gestolen. Aan de Royal Rabbits de taak om de dader op te sporen en de Siberische diamant terug te brengen. Een groep Russische nertsen duikt op in Londen en wordt direct verdacht van de diefstal. Shylo voelt dat er iets niet klopt en bewijst dat hij niet alleen een slim konijntje is, maar ook veel dapperder dan hij zelf voor mogelijk houdt. Met een beetje geluk en goede wil, een sappige wortel, een natte neus en wat gekke moed is alles mogelijk. Een fantasierijk avontuur, met aandacht voor de waarde van eerlijkheid en vriendschap. Mooi verzorgde uitgave met per hoofdstuk minimaal een paginagrote zwart-witillustratie. Ingedeeld in negentien hoofdstukken. Met plattegrond en tot slot diverse weetjes over o.a. diamanten en een quiz. Het schrijversechtpaar, ieder afzonderlijk goed voor meerdere romans voor volwassenen, weet hoe je een p…Lees verder

Over Santa Montefiore

CC BY 3.0 - Foto van/door Paul Van Welden

Santa Montefiore, geboren als Santa Palmer-Tomkinson (2 februari 1970), is een Brits schrijfster. Montefiore is de dochter van Charles Palmer-Tomkinson en Patricia Palmer-Tomkinson, en zus van Tara Palmer-Tomkinson. Haar vader vertegenwoordigde zijn land met skiën op olympisch niveau tijdens de Olympische Winterspelen van 1964. Haar familie is meer dan dertig jaar bevriend met prins Charles.

Voordat ze Spaans en Italiaans studeerde aan de Universiteit van Exeter, werkte ze een jaar op een Argentijnse ranch. Voordat ze terugkeerde naar het Verenigd Koninkrijk, woonde ze in de jaren negentig jarenlang in Buenos Aires. Vier van haar boeken spelen zich af in Argentinië.

Ze is getrouwd met auteur en historicus Simon Sebag Montefiore, met wie ze twee kinderen heeft. Voor hun huwelijk bekeerde Montefiore zich tot het jodendom.

Bibliografie

Bestseller 60

Lees verder op Wikipedia

Suggesties