Cd

5 original LP's on CD in stereo

Santo & Johnny (uitvoerder)
5 original LP's on CD in stereo 5 original LP's on CD in stereo

Toon meer
Uitvoerder
Santo & Johnny
Factory of Sounds, 2017
3 cd's
Speelduur
8719039002597
CDR
HKX7784
65 - Amusement: Instrumentaal (NBLC) P8 - Instrumentaal (Vlaams muziekschema)

0 keer in Vlaamse bibliotheken

Over Santo & Johnny

Santo & Johnny is een Amerikaanse gitaarduo, dat eind jaren 1950 bekend werd met het instrumentale stuk Sleep Walk.

Geschiedenis

Santo Farina (geboren 24 oktober 1937) is de broer van Johnny Farina (geboren 30 april 1941), die beiden werden geboren in Brooklyn (New York). Op instigatie van zijn vader leerde Santo op 9-jarige leeftijd de steelgitaar spelen en na twee jaar beheerste hij het instrument zo goed dat hij ermee kon spelen. Hij kreeg les van een gitaarleraar en op 14-jarige leeftijd vormde hij een instrumentaal trio met een andere gitarist en een drummer. Ze speelden ook Santo Farina's eigen composities op feesten en dansevenementen.

Toen Johnny Farina oud en goed genoeg was om op te treden - Santo had hem elektrische gitaar leren spelen - vormde hij een instrumentaal duo met zijn broer. De Farina Brothers maakten naam in New York in de jaren 1950 en namen uiteindelijk enkele demo's op, die hen ook …Lees verder op Wikipedia