Boek
Engels

A line made by walking

Sara Baume (auteur)
Een Ierse kunststudente met een depressie probeert op het platteland vat op haar leven te krijgen met kunst en het fotograferen van dode dieren.
Onderwerp
Kunst, Natuur
Titel
A line made by walking
Auteur
Sara Baume
Taal
Engels
Uitgever
London: Windmill Books, 2018 | Andere uitgaves
307 p. : ill.
ISBN
9780099592754 (paperback)

Andere talen:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

De 25-jarige Ierse kunststudente Frankie lijdt aan een depressie. Ze is haar werk in een kunstgalerie in Dublin ontvlucht en woont zolang in de vervallen bungalow van haar overleden oma op het platteland en probeert hier haar leven weer op de rails te krijgen. Maar ze stort volkomen in: ze eet niet meer, verbreekt alle contact met familie en vrienden en huilt voortdurend. Toch begint ze ook met een speciaal project: het fotograferen van dode dieren die ze buiten tijdens haar eenzame wandelingen tegenkomt. Het geeft haar houvast en inzicht in de cyclus van leven en dood. Ook test ze geregeld haar kennis van kunst aan de hand van objecten van verschillende kunstenaars, deze zijn in de tekst van dit boek opgenomen. Een niet makkelijk te lezen, in mooi proza geschreven boek over kunst en verdriet. Het gevoel van wanhoop en eenzaamheid van de hoofdpersoon om haar plaats in de wereld te vinden is sterk aanwezig en heel herkenbaar. Tweede roman van de auteur (1984) wiens debuut* diverse prij…Lees verder

Over Sara Baume

Sara Baume (geboren 1984) is een Ierse romanschrijver.

Sara Baume heeft een Engelse vader en een Ierse moeder. Terwijl haar ouders in een caravan rondreisden, werd Sara Baume geboren "op weg naar Wigan Pier ". Toen ze vier was, verhuisden ze naar County Cork, Ierland. Sara Baume studeerde beeldende kunst aan Dun Laoghaire College of Art and Design en creatief schrijven aan Trinity College, Dublin, waar ze haar Master in Filosofie ontving. Ze heeft een Literary Fellowship ontvangen van de Lannan Foundation in Santa Fe, New Mexico.

In 2015 nam ze deel aan de Fall Residency van het International Writing Program aan de University of Iowa, in Iowa City, IA.

In Baume's romans Stommelen stampen slaan uit 2015 en Zevenduizend eiken uit 2017 speelt de band tussen mens en dier een belangrijke rol. Stommelen stampen slaan gaat over een zonderlinge man wiens leven een nieuwe wending krijgt wanneer hij een hond adopteert. Zevenduizend EikenLees verder op Wikipedia