Braille
Nederlands

Stommelen stampen slaan

Sara Baume (auteur), Jan Willem Reitsma (vertaler)
Een 57-jarige, relatief gelukkige maar eenzame man adopteert een hond; als het dier plotseling een kind aanvalt, slaan de man en zijn hond op de vlucht voor de politie.
Titel
Stommelen stampen slaan
Auteur
Sara Baume
Vertaler
Jan Willem Reitsma
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Spill simmer falter wither
Distributeur
Brussel: Luisterpunt, 2015
10 banden
Oorspr. uitgever
Querido
Aantekening
Gemaakt in Vlaanderen

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Ray, een 57-jarige Ier, is een buitenbeentje. Hij heeft een ontwikkelingsstoornis en leefde met zijn vader, die kortgeleden overleden is. Zijn moeder heeft hij nooit gekend. Tegen de eenzaamheid neemt hij een hond uit het asiel mee naar huis. Het dier is slecht behandeld, mist een oog en wordt door Ray Eenoog gedoopt. Aanvankelijk is het dier op zijn hoede, maar allengs worden baas en hond dikke vrienden. Tegenover vreemden blijft Eenoog echter wantrouwig en na een bijtincident dreigt de politie het beest in beslag te nemen. Maar voor het zover is, besluit Ray met Eenoog de benen te nemen. In dit verhaal gebeurt ogenschijnlijk niet zoveel, maar de kracht van dit boek zit in het bijzondere, fijne en gedetailleerde gebruik van de taal, waardoor je als lezer bijna tastbaar in het verhaal bent. Een mooi, ontroerend debuut van de Ierse auteur (1984) over eenzaamheid en vriendschap, soms wel wat luguber, maar steeds heel herkenbaar. Genomineerd voor The Guardian First Book Award 2015. Werd …Lees verder

Over Sara Baume

Sara Baume (geboren 1984) is een Ierse romanschrijver.

Sara Baume heeft een Engelse vader en een Ierse moeder. Terwijl haar ouders in een caravan rondreisden, werd Sara Baume geboren "op weg naar Wigan Pier ". Toen ze vier was, verhuisden ze naar County Cork, Ierland. Sara Baume studeerde beeldende kunst aan Dun Laoghaire College of Art and Design en creatief schrijven aan Trinity College, Dublin, waar ze haar Master in Filosofie ontving. Ze heeft een Literary Fellowship ontvangen van de Lannan Foundation in Santa Fe, New Mexico.

In 2015 nam ze deel aan de Fall Residency van het International Writing Program aan de University of Iowa, in Iowa City, IA.

In Baume's romans Stommelen stampen slaan uit 2015 en Zevenduizend eiken uit 2017 speelt de band tussen mens en dier een belangrijke rol. Stommelen stampen slaan gaat over een zonderlinge man wiens leven een nieuwe wending krijgt wanneer hij een hond adopteert. Zevenduizend EikenLees verder op Wikipedia