Boek
Nederlands

De kunst van het soufflé maken : hartig en zoet

Sara Lewis (auteur)

De kunst van het soufflé maken : hartig en zoet

Met deze fantastische selectie recepten en stap-voor-stap aanwijzingen zal elke souffl ie u maakt keer op keer een doorslaand succes zijn.
Bevat ook magere en suikerarme souffl - heerlijk en gezond!
Maak voor een lichte maaltijd eens Souffl met zwarte olijven en basilicum, of Dubbelgebakken kaas-walnotensouffl voor een bijzondere gelegenheid.
Een wat te denken van verrukkelijk decad
Titel
De kunst van het soufflé maken : hartig en zoet
Auteur
Sara Lewis
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Uitgever
Zwolle: Good Cook, 2006
96 p. : ill.
ISBN
90-7319-140-8 9789073191402
Plaatsingssuggestie
629.72 (SISO) Kookboeken ; Zuivel (ZIZO)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 13 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Ter inleiding op het receptengedeelte functioneert een relevante dosis informatie - in woord en beeld - m.b.t. basistechnieken en grondbeginselen van het maken van soufflés. De diverse tips hierbij zijn bijzonder nuttig. De receptuur vervolgens bevat een palet van soufflévarianten: warme en hartige, warme en koude, zoete, gezonde. Zowel beknopte als uitvoerige recepten en naast relatief eenvoudige, ook feestelijke exemplaren. De receptbeschrijvingen zijn overzichtelijk en stapsgewijs, zeer bondig, eenvoudig en duidelijk, met daarbij creatieve serveeropties en handige tips. De ingrediëntensamenstelling valt op door harmonische en originele combinaties in evenwichtige verhoudingen. De voorbereidingstijd wordt in elk recept aangegeven; dit is echter enigszins misleidend, omdat er hierbij regelmatig van wordt uitgegaan dat te gebruiken ingrediënten al voorbewerkt zijn. Deze culinaire special valt in het bijzonder op door de deskundigheid waarmee de bereiding plaatsvindt, de variëteit aan …Lees verder