Goed gedaan, Kippiekip!

Sarah Emmanuelle Burg (auteur), Ineke Ris (vertaler)
+1
Goed gedaan, Kippiekip!
×
Goed gedaan, Kippiekip! Goed gedaan, Kippiekip!
Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Haas vraagt een ei aan Kippiekip, maar zij is te jong om eieren te leggen; daarom gaan ze langs de andere dieren om te vragen of zij een ei kunnen leggen. Prentenboek met grote aquarellen in zachte kleuren. Vanaf ca. 3 jaar.
Onderwerp
Dieren, Eieren
Titel
Goed gedaan, Kippiekip!
Auteur
Sarah Emmanuelle Burg
Vertaler
Ineke Ris
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Duits
Oorspr. titel
Bravo, kleines Huhn!
Uitgever
[Plaats van uitgave niet vastgesteld]: De Vier Windstreken, © 2009 | Andere uitgaven
[22] p. : ill.
ISBN
9789051160635 (hardback)
Plaatsingssuggestie
Boerderijen (ZIZO)

Andere formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Haas heeft een ei nodig. Kippiekip, te jong om al een ei te leggen, wil Haas graag van dienst zijn. Samen gaan ze langs de dieren van de boerderij om een ei te vragen. Iedereen heeft wat te bieden: wol, melk of graafkunst, maar geen ei. Angst voor de wolf jaagt Kippiekip terug naar het kippenhok. Korte, duidelijke tekst met een vast patroon om naar het volgende dier te gaan. Herhalingen die kinderen aanspreken. De eigenschappen van elk bezocht dier komen goed naar voren; ook in de illustraties. Vriendelijke, behulpzame dieren, beetje karikaturaal en toch natuurlijk. Paginagrote illustraties in aquarel waarbij de tekst goed leesbaar in de prenten staat. Prentenboek met hardkartonnen bladzijden en twee afgeronde hoeken in een vrolijk en goed formaat. Om veel in de hand te nemen en met kleuters te bekijken. Vanaf ca. 3 jaar.

Goed gedaan, Kippiekip!

Haas vraagt aan Kippiekip of ze een ei wil leggen voor hem, maar Kippiekip zegt dat ze daar nog niet groot genoeg voor is. Samen gaan ze op zoek naar een dier dat Haas een ei kan bezorgen. Paard is verbaasd dat ze het aan hem vragen, Varken heeft geen tijd, Schaap maakt wol … Alle dieren die ze tegenkomen, hebben wel wat anders aan hun hoofd. Wolf wil maar al te graag even luisteren, gelukkig beseffen ze dat ze daar snel vandaan moeten. Tenslotte komen ze bij het kippenhok. Kippen genoeg om eieren te leggen, maar geen van allen wil. Er rest Kippiekip niets anders dan het zelf te proberen. Een stapelverhaal dat dankzij een eenvoudige opzet en een mooi ritme de kleuter van begin tot het eind zal fascineren. De zoektocht naar een ei brengt basisinformatie over waar de andere dieren zich zoal mee bezig houden. Al had het hier en daar wel wat consequenter gemogen, toch slaat de formule aan. Leuk meegenomen is het zonder woorden, instinctief weghollen van gevaar, hier verpersoonlijkt doo…Lees verder