Een moedig besluit

Sarah Lark (auteur), Jolanda te Lindert (vertaler)
In de jaren vijftig van de twintigste eeuw ontdekken de dochters van twee vrouwelijke dierenartsen uit Nieuw-Zeeland hun eigen weg in de wereld.
Onderwerp
Dierenartsen
Titel
Een moedig besluit
Auteur
Sarah Lark
Vertaler
Jolanda te Lindert
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Duits
Oorspr. titel
Mutige Wege
Uitgever
Utrecht: De Fontein, 2023
462 p.
ISBN
9789026166952 (paperback)

Andere formaten:

Andere talen:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Een vuistdikke (462 blz.) historische roman over liefde, familie en geschiedenis. Het boek volgt het verhaal van de dochters van twee bevriende dierenartsen. Grit, de dochter van Nellie, ontdekt in 1955 dat ze zwanger is. Ze keert terug naar Nieuw-Zeeland vanuit Europa, waar ze zaken uit het verleden moet afronden voordat ze aan haar toekomst als moeder kan gaan denken. Maria’s dochter Daphne heeft haar studie diergeneeskunde afgerond. In plaats van een positie in het familiebedrijf, accepteert ze een onderzoekspositie in het onrustige Belgische Congo, waar haar veiligheid al snel in gevaar komt. Het boek is in zachtaardige, zeer toegankelijke stijl geschreven. Sarah Lark (Bochum, 1958) is een internationaal bekende Duitse schrijver en jeugdauteur. Ze schreef vele boeken. Haar werk werd in meer dan vijftien landen uitgegeven. Het boek maakt deel uit van de serie: 'Het nieuwe land'.*

Over Sarah Lark

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Amadalvarez

Christiane Gohl (Bochum, 1958) is een Duitse schrijfster die naast jeugdboeken, waarin paarden centraal staan, ook historische romans en non-fictie boeken schrijft. Zij gebruikt voor de verschillende genres diverse pseudoniemen, te weten Ricarda Jordan, Sarah Lark en Elisabeth Rotenberg. Haar boeken zijn in meerdere talen vertaald, waaronder Engels en Nederlands.

Leven en werk

Op 10-jarige leeftijd raakte Gohl geïnteresseerd in paarden en toonde toen zij ouder werd ook speciale aandacht voor de rijkunst en de verzorging en behandeling van paarden. Gohl woont op een boerderij in de buurt van het Andalusische bergdorp Mojácar bij Almería in het zuidoosten van Spanje, waar ze niet alleen zorgt voor gepensioneerde paarden maar ook over paarden schrijft.

Gohl studeerde geschiedenis en literatuur. Daarna werkte ze als reisleidster en vakjournaliste, zodoende ontdekte ze Nieuw-Zeeland, waar ze meteen wer…Lees verder op Wikipedia