Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

Het eiland van duizend bronnen

Sarah Lark (auteur), Jolanda te Lindert (vertaler)
In 1732 vertrekt een rijke koopmansdochter met haar veel oudere man naar Jamaica, waar ze haar grote liefde ontdekt, maar ook kennis maakt met de wrede omstandigheden waarin slaven werken.
Titel
Het eiland van duizend bronnen
Auteur
Sarah Lark
Vertaler
Jolanda te Lindert
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Duits
Oorspr. titel
Die Insel der tausend Quellen
Uitgever
De Fontein Romans & Spanning, 2021 | Andere uitgaven
544 p.
Verschijningsdatum
26-10-2021
ISBN
9789026158179 (paperback)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:
Andere talen:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Nora Reed, een rijke koopmansdochter uit Londen, vertrekt na de dood van haar niet-geaccepteerde verloofde naar Jamaica als bruid van de veel oudere suikerplanter Elias Fortnam. Hier maakt ze kennis met slaven, hun geloof in geesten, hun uitbuiting en de lijfstraffen die ze krijgen. Ze ontmoet Elias’ zoon Doug, nauwelijks ouder dan Nora, voor wie ze liefde opvat. Na een overval door een stam wordt Nora zelf slaaf in een verzetshaard van weggelopen slaven. Doug en Nora weten van elkaar niet of ze nog leven. Hun lot hangt van veel af. Een historische familieroman die zich afspeelt in de periode 1729-1739, waarin de Duitse bestsellerauteur (1958) fictieve personen in overeenstemming heeft gebracht met feitelijke gebeurtenissen. De sfeer is boeiend weergegeven, de harde wereld van de slaven realistisch. Deel 1* van de serie 'Cascarilla Gardens'.

Over Sarah Lark

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Amadalvarez

Christiane Gohl (Bochum, 1958) is een Duitse schrijfster die naast jeugdboeken, waarin paarden centraal staan, ook historische romans en non-fictie boeken schrijft. Zij gebruikt voor de verschillende genres diverse pseudoniemen, te weten Ricarda Jordan, Sarah Lark en Elisabeth Rotenberg. Haar boeken zijn in meerdere talen vertaald, waaronder Engels en Nederlands.

Leven en werk

Op 10-jarige leeftijd raakte Gohl geïnteresseerd in paarden en toonde toen zij ouder werd ook speciale aandacht voor de rijkunst en de verzorging en behandeling van paarden. Gohl woont op een boerderij in de buurt van het Andalusische bergdorp Mojácar bij Almería in het zuidoosten van Spanje, waar ze niet alleen zorgt voor gepensioneerde paarden maar ook over paarden schrijft.

Gohl studeerde geschiedenis en literatuur. Daarna werkte ze als reisleidster en vakjournaliste, zodoende ontdekte ze Nieuw-Zeeland, waar ze meteen werd …Lees verder op Wikipedia

Suggesties