Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:
Tijdens de lange scheepsreis van Engeland naar Nieuw-Zeeland in de tweede helft van de 19e eeuw wordt de kiem gelegd voor een innige vriendschap tussen twee jonge, mentaal sterke vrouwen uit verschillende sociale milieus.
Titel
Het land van belofte
Auteur
Sarah Lark
Vertaler
Jolanda Te Lindert
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Duits
Oorspr. titel
Im Land der weissen Wolke
Uitgever
Utrecht: De Fontein, 2021 | Andere uitgaves
608 p.
Verschijningsdatum
30-03-2021
Aantekening
Vormt samen met Het lied van de wolken (deel 2) en De roep van het land (deel 3) een trilogie Sarah Lark is pseudoniem van Christiane Gohl Londen, 1852. De adellijke Gwyneira en de jonge gouvernante Helen gaan naar Nieuw-Zeeland in de hoop op een betere toekomst. Gwyneira zal trouwen met de zoon van een rijke landeigenaar en Helen heeft zich na een briefwisseling verloofd met een Nieuw-Zeelandse boer. Als blijkt dat hun nieuwe echtgenoten verwikkeld zijn in een zich al jaren voortslepende vete, besluiten de twee vrouwen hun vriendschap geheim te houden.
ISBN
9789026154522 (paperback)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Andere talen:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 250 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Het land van belofte is een historische roman van Sarah Lark die zich afspeelt in het midden van de negentiende eeuw, met als thema de dramatische lotgevallen van twee vrouwen uit een sterk verschillend sociaal milieu, die om diverse redenen ertoe komen om de oude wereld te ruilen voor de ongerepte woestheid van Nieuw-Zeeland, waar hun upstairs downstairs-mentaliteit in schril contrast staat met de Maori-cultuur en de allesbehalve gesofisticeerde aanpak van blanke avonturiers die er de plak zwaaien.
Gwynaira Silkham is de jonge, mooie dochter van een welstellend schapenfokker, die een eentonig leventje op het Engelse platteland met vreugdeloze gelatenheid tegemoet ziet. Haar leven krijgt een onverwachte wending wanneer een schapenfokker uit Nieuw-Zeeland bij haar vader op bezoek komt voor een zakelijke transactie. Na een onfortuinlijk kaartspel, ‘wint’ deze man de hand van Gwynaira, als bruid voor zijn zoon in Nieuw-Zeeland. Helen Davenport, een 27-jarige gouvernant…Lees verder
Tijdens de lange scheepsreis van Engeland naar Nieuw-Zeeland in de tweede helft van de 19e eeuw wordt de kiem gelegd voor een innige vriendschap tussen twee jonge, mentaal sterke vrouwen uit verschillende sociale milieus. Beiden reizen zij naar hun toekomstige, dan nog onbekende, echtgenoot. Gwyneira, afkomstig uit de Engelse adel, zal trouwen met de zoon van een rijke schapenbaron en Helen, in het verleden gouvernante, is aan een kleine schapenboer toegewezen. Hun lief en leed, de vetes tussen hun twee families, de rol van de Maori's en zijdelings de ontwikkeling van de nationale handel in Nieuw Zeeland zijn onderwerp van deze debuutroman. Sarah Lark (Duitsland, 1958) heeft jarenlang in Nieuw-Zeeland als reisgids gewerkt. Ondanks de 800 pagina's blijft het verhaal tot het eind toe boeien. Het taalgebruik is levendig en de karakters hebben diepgang. Pocket; kleine druk.