Dvd
Engels

American horror story : Roanoke. The complete season six

Sarah Paulson (acteur), Cuba Gooding (acteur), Kathy Bates (acteur)

American horror story : Roanoke. The complete season six

Een getrouwd stel vlucht van Californië naar North Carolina waar ze in een verlaten boerderij te maken krijgen met vreemde gebeurtenissen die samen lijken te hangen met de Roanoke Colony.
Onderwerp
Bezetenheid
Titel
American horror story : Roanoke. The complete season six
Acteur
Sarah Paulson Cuba Gooding (jr) Kathy Bates
Taal
Engels
Parallelle titel
AHS
Uitgever
Twentieth Century Fox Home Entertainment, © 2017
3 dvd-video's
Oorspr. opname
2016
Speelduur
ca. 6 uur
Aantekening
Taalkeuze: Frans, Engels Ondertiteling: Nederlands, Frans, Engels voor doven en slechthorenden
EAN
8712626060352

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 50 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Seizoen 6 (2016) van een Amerikaanse horrorserie, waarvan ieder seizoen een volledig op zichzelf staand verhaal heeft met nieuwe personages. Een getrouwd stel vlucht van Californië naar North Carolina nadat ze door een bende zijn aangevallen en de vrouw een miskraam kreeg. Ze trekken in een verlaten boerderij en krijgen al snel te maken met paranormale verschijnselen. De vreemde gebeurtenissen lijken samen te hangen met de Roanoke Colony, ook bekend als de 'Lost Colony', een Engelse kolonie waaruit in 1590 117 bewoners verdwenen. Het verhaal wordt deels verteld als 'docu-drama' en met found footage. Een deel van de cast uit vorige seizoenen keert terug, onder meer Kathy Bates en Lady Gaga. Ook dit seizoen is goed ontvangen in de VS. Rotten Tomatoes (rottentomatoes.com) schrijft: 'American Horror Story: Roanoke takes a surprising turn away from prior AHS formats, revisiting the deliberate pace of earlier seasons on a spookier, smaller scale, even if the true-crime format feels overdone…Lees verder

Over Sarah Paulson

CC BY-SA 2.0 - Foto van/door Gage - Flickr user - Gage Skidmore from Peoria, AZ, United States of America

Sarah Catharine Paulson (Tampa (Florida), 17 december 1974) is een Amerikaans actrice.

Biografie

Paulson is geboren in Tampa, maar bracht de meeste tijd door in New York en Maine om vervolgens te settelen in Manhattan. Zij ging daar studeren aan de American Academy of Dramatic Arts en de High School of Performing Arts.

Paulson begon in 1994 met acteren in de televisieserie Law & Order. Hierna heeft zij nog meerdere rollen gespeeld in televisieseries en films zoals What Women Want (2000), Down with Love (2003), Deadwood (2005), Studio 60 on the Sunset Strip (2006-2007), The Spirit (2008), New Year's Eve (2011) en American Horror Story (2011-2014).

Paulson is ook actief in het theater, zo heeft zij tweemaal opgetreden op Broadway. In 2005 speelde zij als de dochter in The Glass Menagerie en in 2010 speelde zij als Lisa MorrisonLees verder op Wikipedia

Suggesties