Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

De verdwenen medaille

Sarah Verhasselt (auteur)

De verdwenen medaille

Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
Hannah verhuist naar oma en moet daar nieuwe vrienden maken. Ze raakt betrokken bij de zoektocht naar haar oma’s verloren medaille en maakt kennis met de gekste figuren. Vanaf ca. 10 jaar.
Titel
De verdwenen medaille
Auteur
Sarah Verhasselt
Taal
Nederlands
Uitgever
Westerlo: Uitgeverij Phoenix Books, 2022
149 p.
ISBN
9789083202846 (paperback)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

'De verdwenen medaille’ is een jeugdboek over Hannah, die met haar moeder naar haar oma verhuist. Daar moet ze nieuwe vrienden zien te maken en raakt ze betrokken bij de zoektocht naar haar oma’s verloren medaille. Tijdens deze zoektocht maakt ze kennis met haar oma’s vreemde buren en een vreemd slangensymbool… Spannend geschreven. Vanaf ca. 10 jaar.

De verdwenen medaille

Hannah komt na een verhuis samen met haar mama bij haar oma in Distelveen wonen. Een nieuwe school, nieuwe vrienden maken … Veel zin heeft ze er niet in.

Tijdens de plaatselijke rommelmarkt verdwijnt de medaille van oma. Hannah is vastbesloten om het kleinood en de daders op te sporen. Wat volgt zijn een hoop nieuwe sociale contacten, een zoektocht langs een aantal potentiële dieven, een heleboel avonturen, toevalstreffers, plotwendingen, vreemde slangen die steeds opnieuw opduiken, een lach en een traan, maar bovenal een lieve oma die het allerbeste wilt voor haar kleinkind en daardoor wat gekke (ongeloofwaardige) dingen doet.Verhasselt die eerder al Een miljoen voor middernacht en De joyrider schreef had duidelijk veel inspiratie. Er gebeurt heel veel in het verhaal en toch is alles vlot te volgen omdat het zeer eenvoudig en duidelijk geschreven is. De auteur past alle stukjes tot een (te) perfecte feelgood puzzel. Alle moe…Lees verder