Daisy

Saskia Noort (auteur)

40 : over lijf en leven van een beginnende veertiger

Columns over het leven van vrouwelijke veertigers.
Ouder worden
Saskia Noort
Distributeur
Brussel: Luisterpunt, 2007
1 cd
Speelduur
Oorspr. uitgever
Anthos
Aantekening
Nederlandse stem Stem: Vrouw
CDR
a414057

Andere formaten:

0 keer in Vlaamse bibliotheken

Over Saskia Noort

CC BY 3.0 - Foto van/door Jan Zandbergen

Saskia Noort (Bergen (Noord-Holland), 13 april 1967) is een Nederlandse schrijfster, freelance journaliste en columniste.

Levensloop

Na de havo te hebben doorlopen, studeerde Noort journalistiek en theaterwetenschap. Sinds begin jaren negentig werkte ze als redacteur voor een groot aantal bladen waaronder Viva, Marie Claire, TopSanté en Ouders van Nu. Tegenwoordig schrijft ze een column in glossymagazine LINDA. Voorheen schreef ze columns in de VT Wonen en de Playboy. Van haar thrillers zijn er internationaal zo'n 2,7 miljoen exemplaren verkocht (stand voorjaar 2016), talloze ervan zijn bewerkt voor televisie, film en theater.

Noort debuteerde in 2003 als auteur met de literaire thriller Terug naar de kust, waarvan er meer dan 200.000 exemplaren zijn verkocht.

Haar tweede thriller heet De eetclub. De recensies daarover waren lovend. Zo schreef NRC Handelsblad: "De Eetclub is een vaardige, spannende,…Lees verder op Wikipedia