Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

50 : dingen die ik blijf doen (en andere verhalen)

Saskia Noort (auteur)
+1
50 : dingen die ik blijf doen (en andere verhalen)
×
50 : dingen die ik blijf doen (en andere verhalen) 50 : dingen die ik blijf doen (en andere verhalen)

50 : dingen die ik blijf doen (en andere verhalen)

Genre:
Bundel columns over de vooruitzichten van vrouwen die over de helft van hun leven zijn en erbij willen blijven horen.
Onderwerp
Ouder worden
Titel
50 : dingen die ik blijf doen (en andere verhalen)
Auteur
Saskia Noort
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Lebowski Publishers, 2017
142 p.
ISBN
9789048839056 (paperback)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 40 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

De succesauteur (1967) werd vijftig en schreef naar aanleiding daarvan dit bundeltje. De kinderen de deur uit, zij single. Hoe ziet de rest van haar leven eruit? Als ze niet oppast, verliest ze zich in ‘de hel’ die daten is, in extreem gezond eten, van onder meer ‘niet voor niets’ vergeten groenten, in keihard sporten om haar lijf in het gareel te houden en nog veel meer zaken waaraan niet te ontsnappen valt wil een vrouw van deze leeftijd erbij blijven horen en haar aantrekkingskracht behouden. Ze schrijft erover in grappige, soms vileine stukjes, met zelfspot, maar ook met hoon: mannen stellen aan ouder wordende vrouwen tal van eisen, maar zelf verzorgen ze zich niet goed en halen ze vlak voor een date nog even een vette hap. Waarom komen vrouwen niet beter voor zichzelf op? Halverwege het boekje gaan de verhalen - op één seksverhaal na zijn het eerder columns, beschouwingen en pamfletten - wat vervelen. Ze zijn heel vlot geschreven en lezen makkelijk weg, maar ze bieden veel van he…Lees verder

Over Saskia Noort

CC BY 3.0 - Foto van/door Jan Zandbergen

Saskia Noort (Bergen (Noord-Holland), 13 april 1967) is een Nederlandse schrijfster, freelance journaliste en columniste.

Levensloop

Na de havo te hebben doorlopen, studeerde Noort journalistiek en theaterwetenschap. Sinds begin jaren negentig werkte ze als redacteur voor een groot aantal bladen waaronder Viva, Marie Claire, TopSanté en Ouders van Nu. Tegenwoordig schrijft ze een column in glossymagazine LINDA. Voorheen schreef ze columns in de VT Wonen en de Playboy. Van haar thrillers zijn er internationaal zo'n 2,7 miljoen exemplaren verkocht (stand voorjaar 2016), talloze ervan zijn bewerkt voor televisie, film en theater.

Noort debuteerde in 2003 als auteur met de literaire thriller Terug naar de kust, waarvan er meer dan 200.000 exemplaren zijn verkocht.

Haar tweede thriller heet De eetclub. De recensies daarover waren lovend. Zo schreef NRC Handelsblad: "De Eetclub is een vaardige, spannende,…Lees verder op Wikipedia