Boek
Nederlands

50 so what : Saskia Noort, Aaf Brandt Corstius, Sylvia Witteman, Hedy D'Ancona ... [et al.]

Saskia Noort (auteur), Aaf Brandt Corstius (auteur), Sylvia Witteman (auteur)
+1
50 so what : Saskia Noort, Aaf Brandt Corstius, Sylvia Witteman, Hedy D'Ancona ... [et al.]
×
50 so what : Saskia Noort, Aaf Brandt Corstius, Sylvia Witteman, Hedy D'Ancona ... [et al.] 50 so what : Saskia Noort, Aaf Brandt Corstius, Sylvia Witteman, Hedy D'Ancona ... [et al.]

50 so what : Saskia Noort, Aaf Brandt Corstius, Sylvia Witteman, Hedy D'Ancona ... [et al.]

Bundel waarin zeventien (redelijk) bekende Nederlandse vrouwen en vier mannen vertellen hoe ze hun 50e verjaardag ervaren.
Titel
50 so what : Saskia Noort, Aaf Brandt Corstius, Sylvia Witteman, Hedy D'Ancona ... [et al.]
Auteur
Saskia Noort Aaf Brandt Corstius Sylvia Witteman Hedy D'Ancona
Taal
Nederlands
Editie
1
Uitgever
Amsterdam: Lindaboeken, [2014]
207 p.
ISBN
9789038898766 (paperback)
Plaatsingssuggestie
418.12 (SISO) Vrouwen (ZIZO)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Hoe ervaren vrouwen hun 50ste verjaardag? In deze bundel openbaart Linda de Mol, die binnenkort 50 jaar wordt, samen met andere bekende vrouwen (onder anderen Sylvis Witteman, Saskia Noort, Heleen van Royen, Cécile Narinx) en enkele mannen (onder anderen Kluun, Henk van Straten), haar gedachten hierover. Alle facetten van het ouder worden komen aan bod. De hinderlijke bijverschijnselen van de overgang, het lege nest syndroom, de fysieke veranderingen van het lichaam en hoe daarmee om te gaan. Wel of geen plastische chirurgie of botox. Welke kleding is gepast? Het veranderende seksleven. Ben ik nog wel aantrekkelijk of alleen maar oud? Hoe komt een alleenstaande vrouw aan een man? Via de sociale media? Voordelen, nadelen hiervan. Ieder vertelt haar eigen persoonlijke verhaal op een vaak geestige, relativerende, ongeremde wijze, maar plaatst het in een groter verband en betrekt er ervaringen of onderzoeken van deskundigen bij. Niet alleen de negatieve effecten worden belicht maar ook de…Lees verder

Over Saskia Noort

CC BY 3.0 - Foto van/door Jan Zandbergen

Saskia Noort (Bergen (Noord-Holland), 13 april 1967) is een Nederlandse schrijfster, freelance journaliste en columniste.

Levensloop

Saskia Noort studeerde, na de havo te hebben doorlopen, journalistiek en theaterwetenschap. Sinds begin jaren negentig werkte ze als redacteur voor een groot aantal bladen, waaronder Viva, Marie Claire, TopSanté en Ouders van Nu. Tot maart 2021 schreef ze 17 jaar colums in de glossy LINDA. Voorheen deed ze dat in het magazine vtwonen, alsook in de Nederlandse Playboy. Van haar thrillers zijn internationaal zo'n 2,7 miljoen exemplaren verkocht (stand voorjaar 2016). Talloze ervan zijn bewerkt voor televisie, film en theater.

Noort debuteerde in 2003 als auteur met de literaire thrillerTerug naar de kust, waarvan meer dan 200.000 exemplaren zijn verkocht. In dat jaar verscheen vervolgens Aan de goede kant van 30, een bundeling columns.

Haar tweede thriller, versch…Lees verder op Wikipedia

Suggesties