Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

Afgunst

Saskia Noort (auteur)
Een bestseller-schrijfster, getrouwd, twee kinderen, leeft nog bijna dagelijks met de angst die zij jaren geleden voelde voor haar dominante ex-vriend. Dan duikt hij na tien jaar weer op.
Titel
Afgunst
Auteur
Saskia Noort
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Collectieve Propaganda van het Nederlandse boek, 2007
94 p.
Aantekening
Uitg. ter gelegenheid van Juni-Maand van het Spannende Boek 2007
ISBN
9789059650497

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 4 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Het thema van de Maand van het Spannende Boek, juni 2007, is 'Misdaad uit liefde' oftewel Crime passionel. Het actieboekje 2007 van het CPNB is weer eens geschreven door een Nederlandse auteur: de bekende thrillerschrijfster Saskia Noort. Bestseller-schrijfster Susan van Doorn, getrouwd, twee kinderen, leeft nog bijna dagelijks met de angst die zij jaren geleden voelde voor haar dominante ex-vriend Ernst Scholten. Alles wat zij deed was in zijn ogen minderwaardig, terwijl zij hem aanbad. Toen Susan met hem brak en net als hij ging schrijven, was hij woedend. Dan wordt Susan, na tien jaar, door hem op gewelddadige wijze overmeesterd en ontvoerd. Een verhaal over dominantie en onderwerping, over geestelijk en lichamelijk misbruik, maar vooral over de gevolgen van afgunst. Saillant detail: de nieuwe ontmoeting na tien jaar vindt plaats in de leeszaal van de bibliotheek Noord-Scharwoude.

Over Saskia Noort

CC BY 3.0 - Foto van/door Jan Zandbergen

Saskia Noort (Bergen (Noord-Holland), 13 april 1967) is een Nederlandse schrijfster, freelance journaliste en columniste.

Levensloop

Na de havo te hebben doorlopen, studeerde Noort journalistiek en theaterwetenschap. Sinds begin jaren negentig werkte ze als redacteur voor een groot aantal bladen waaronder Viva, Marie Claire, TopSanté en Ouders van Nu. Tegenwoordig schrijft ze een column in glossymagazine LINDA. Voorheen schreef ze columns in de VT Wonen en de Playboy. Van haar thrillers zijn er internationaal zo'n 2,7 miljoen exemplaren verkocht (stand voorjaar 2016), talloze ervan zijn bewerkt voor televisie, film en theater.

Noort debuteerde in 2003 als auteur met de literaire thriller Terug naar de kust, waarvan er meer dan 200.000 exemplaren zijn verkocht.

Haar tweede thriller heet De eetclub. De recensies daarover waren lovend. Zo schreef NRC Handelsblad: "De Eetclub is een vaardige, spannende,…Lees verder op Wikipedia