Boek
Nederlands

Babykoorts

Saskia Noort (auteur)
Korte, humoristische cursiefjes over de zwangerschap van de schrijfster, de geboorte van haar kind en de periode daarna.
Onderwerp
Zwangerschap
Titel
Babykoorts
Ook verschenen als
De wondere wereld van het moderne moederen
Auteur
Saskia Noort
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Anthos, 2008
106 p.
ISBN
9789041413437

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 6 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Dit boekje is geschreven door de inmiddels bekende thrillerschrijfster, destijds journaliste van de VIVA. Ze beschrijft haar ervaringen rondom haar zwangerschap, bevalling en kraamperiode met veel humor en cynisme. Ze steekt de draak met zaken die regelmatig als advies worden gegeven of in veel boeken over zwangerschap worden beschreven. Duidelijk komt naar voren dat men niet alles zomaar moet aannemen, maar vooral moet afgaan op de eigen mening en ervaring. Zo kunnen veel zaken net even anders uitpakken als veelal wordt beweerd. Elk hoofdstuk beslaat circa twee bladzijden en beschrijft een aspect. Aan te bevelen voor iedere zwangere en haar partner als aanvullende literatuur. Vrijwel ongewijzigde herdruk, afgezien van de nieuwe titel. Kleine druk.

Over Saskia Noort

CC BY 3.0 - Foto van/door Jan Zandbergen

Saskia Noort (Bergen (Noord-Holland), 13 april 1967) is een Nederlandse schrijfster, freelance journaliste en columniste.

Levensloop

Na de havo te hebben doorlopen, studeerde Noort journalistiek en theaterwetenschap. Sinds begin jaren negentig werkte ze als redacteur voor een groot aantal bladen waaronder Viva, Marie Claire, TopSanté en Ouders van Nu. Tegenwoordig schrijft ze een column in glossymagazine LINDA. Voorheen schreef ze columns in de VT Wonen en de Playboy. Van haar thrillers zijn er internationaal zo'n 2,7 miljoen exemplaren verkocht (stand voorjaar 2016), talloze ervan zijn bewerkt voor televisie, film en theater.

Noort debuteerde in 2003 als auteur met de literaire thriller Terug naar de kust, waarvan er meer dan 200.000 exemplaren zijn verkocht.

Haar tweede thriller heet De eetclub. De recensies daarover waren lovend. Zo schreef NRC Handelsblad: "De Eetclub is een vaardige, spannende,…Lees verder op Wikipedia