Als een lid van een vriendenclub van welgestelde echtparen om het leven komt bij een brand, blijkt dat de vriendschappen niet zo onvoorwaardelijk zijn als ze leken.
Titel
De eetclub
Auteur
Saskia Noort
Medewerker
Jonathan Zandbergen Harold Hamersma
Taal
Nederlands
Editie
68ste herziene druk
Uitgever
Amsterdam: Ambo|Anthos, 2019 | Andere uitgaves
279 p.
Aantekening
Wordt vervolgd door Debet Jubileumeditie van deze thrillerklassieker met recepten en wijntips
ISBN
9789026350122 (hardback)

Andere formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 100 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

De eetclub is een buitengewoon originele thriller, die veel dieper snijdt in onze maatschappelijke context en omstandigheden dan ons lief is. Neem nu bv. de voorstedelijke gemeenschappen van steden als Amsterdam of Brussel, waar de nouveau riche beslag op leggen als idyllische plaatsen niet te ver uit de buurt van hun vleespotten. Saskia Noorts Tatort (plaats van delict) is zo een buurt waarin welstellenden zich hebben neergepoot om te genieten van hun welstand. Dynamische heren uit de financiële en de bedrijfswereld hebben er hun hebben en houden ondergebracht in riante villa's, inclusief hun vrouwen, die zich onledig houden met het opmaken van geld en schone sier maken met het succes van hun mannen. De 'eetclub' is het clubje dat ze stichten uit verveling, maar ook als contactplaats om nieuwtjes uit te wisselen over andere strebers uit hun entourage. Ze zijn mooi, kunnen zich alles veroorloven (inclusief esthetische chirurgie), maar in wezen vervelen ze zich stierlijk…Lees verder
Wie kent niet dit verhaal over de nouveau riche en overspelige vrienden die naar een rustig dorpje verhuizen om hun kinderen in het groen te laten opgroeien. Vele duizenden exemplaren verkocht sinds de eerste uitgave in 2004, film in 2010 in de bioscoop en was meerdere malen op tv te zien. Voor dit derde lustrum een feestelijke editie met negen recepten en drie amuses (passend bij de tekst) van chef-kok Jonathan Zandbergen en bijbehorende wijnadviezen van Harold Hamersma in een mooi uitgegeven band. De vrienden starten samen een eetclub die ruw wordt verstoord door de dood van een van hen. En als vervolgens een vriendin van het dak van een hotel in Amsterdam valt, is de harmonie zoek. Verwijten, beschuldigingen, geroddel zijn aan de orde. Een intrigerende en decadente zedenschets, vlot geschreven met veel gevoel voor dramatiek. Met kleurenfoto’s van de gerechten.

Over Saskia Noort

CC BY 3.0 - Foto van/door Jan Zandbergen

Saskia Noort (Bergen (Noord-Holland), 13 april 1967) is een Nederlandse schrijfster, freelance journaliste en columniste.

Levensloop

Na de havo te hebben doorlopen, studeerde Noort journalistiek en theaterwetenschap. Sinds begin jaren negentig werkte ze als redacteur voor een groot aantal bladen waaronder Viva, Marie Claire, TopSanté en Ouders van Nu. Tegenwoordig schrijft ze een column in glossymagazine LINDA. Voorheen schreef ze columns in de VT Wonen en de Playboy. Van haar thrillers zijn er internationaal zo'n 2,7 miljoen exemplaren verkocht (stand voorjaar 2016), talloze ervan zijn bewerkt voor televisie, film en theater.

Noort debuteerde in 2003 als auteur met de literaire thriller Terug naar de kust, waarvan er meer dan 200.000 exemplaren zijn verkocht.

Haar tweede thriller heet De eetclub. De recensies daarover waren lovend. Zo schreef NRC Handelsblad: "De Eetclub is een vaardige, spannende,…Lees verder op Wikipedia

Suggesties