Terug naar de kust

Saskia Noort (auteur)
+1
Terug naar de kust
×
Terug naar de kust Terug naar de kust

Terug naar de kust

In de reeks:
Genre:
Een stalker die de diepste geheimen en angsten van een jonge alleenstaande moeder, popmuzikante, lijkt te kennen, speelt een zenuwslopend spel met haar geestelijke gezondheid als inzet.
Titel
Terug naar de kust
Auteur
Saskia Noort
Taal
Nederlands
Distributeur
Brussel: Luisterpunt, 2003
14 banden
Oorspr. uitgever
Anthos
Aantekening
Gemaakt in Nederland

Andere formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 1 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Een stalker die de diepste geheimen en angsten van een jonge alleenstaande moeder, popmuzikante, lijkt te kennen, speelt een zenuwslopend spel, met haar geestelijke gezondheid als inzet. Originele, zorgvuldig uitgewerkte thriller in ik-vorm met een hoog psychologisch spanningsniveau en dramatische, met vaart vertelde gebeurtenissen. De vlotte stijl en moderne woordkeus gaan gepaard met een prima spanningsopbouw en een redelijk onverwachte climax. De karakters worden zorgvuldig ontwikkeld; vooral de vrouwelijke hoofdpersoon maakt - ook via jeugdherinneringen - een persoonlijkheidsgroei door. Gesitueerd in levendig getekend Amsterdam en Bergen aan Zee, door terloopse verwijzingen herkenbaar in plm. 2002. Schrijfster (1967) is freelance journaliste en medewerkster van de glossy Marie Claire. Paperback, kleine druk.

Over Saskia Noort

CC BY 3.0 - Foto van/door Jan Zandbergen

Saskia Noort (Bergen (Noord-Holland), 13 april 1967) is een Nederlandse schrijfster, freelance journaliste en columniste.

Levensloop

Na de havo te hebben doorlopen, studeerde Noort journalistiek en theaterwetenschap. Sinds begin jaren negentig werkte ze als redacteur voor een groot aantal bladen waaronder Viva, Marie Claire, TopSanté en Ouders van Nu. Tegenwoordig schrijft ze een column in glossymagazine LINDA. Voorheen schreef ze columns in de VT Wonen en de Playboy. Van haar thrillers zijn er internationaal zo'n 2,7 miljoen exemplaren verkocht (stand voorjaar 2016), talloze ervan zijn bewerkt voor televisie, film en theater.

Noort debuteerde in 2003 als auteur met de literaire thriller Terug naar de kust, waarvan er meer dan 200.000 exemplaren zijn verkocht.

Haar tweede thriller heet De eetclub. De recensies daarover waren lovend. Zo schreef NRC Handelsblad: "De Eetclub is een vaardige, spannende,…Lees verder op Wikipedia