Boek
Nederlands

Indonesië

Saskia Rossi (auteur)
+1
Indonesië
×
Indonesië Indonesië
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 12-14 jaar
Beknopte informatie over Indonesie͏̈ voor wat betreft o.a. geschiedenis, landschap, klimaat, sociale en politieke problemen, bevolking, cultuur en godsdienst. Met foto's in zwart-wit en kleur. Vanaf ca. 11 jaar.
Onderwerp
Indonesië
Titel
Indonesië
Auteur
Saskia Rossi
Taal
Nederlands
Uitgever
Arnhem: Ellessy, 2007
42 p. : ill.
ISBN
9789086600090
Plaatsingssuggestie
Indonesië 991 (SISO) Landen I (ZIZO)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 10 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

'WWW' Terra is een aparte reeks binnen de informatieve serie 'WWW' ('Wij Willen Weten'), die boekjes bevat voor scholieren. In de 'WWW Terra'-reeks ligt de focus op landen en bijzondere streken. De opzet van Terra is dezelfde als die van de gewone 'WWW'-boekjes, nl. het aanreiken van een bondige samenvatting over het onderwerp doe de leerling hulp kan bieden met het voorbereiden van een spreekbeurt of een verhandeling. De vormgeving oogt, net als die van de reguliere 'WWW''s, bijzonder lelijk. De kwaliteit van de informatie en de structuur hangt af van de auteur (die varieert). Het ene boekje is veel uitgebreider dan het andere en bespreekt bv. lokale feestdagen, typische diersoorten of nationale gerechten, terwijl dat bij andere landen niet gebeurt. Het is ook niet zo dat de boekjes gebundeld zijn per geografische streek, en bv. eerst alle landen in Europa behandelen, en dan alle landen in Afrika. De serie wordt dus gekenmerkt door een willekeur in onderwerp en structuur, hetgeen ni…Lees verder
Dit deel uit de informatieve serie 'WWW-terra'* bespreekt Indonesië. Verdeeld over zes hoofdstukken komen in vogelvlucht aan de orde: landschap, klimaat, geschiedenis en staatsvorm, godsdienst, cultuur, bezienswaardigheden, middelen van bestaan, overbevolking, kinderarbeid, bomaanslagen en politiek geweld en beroemde personen als Sukarno. De uitgave besluit met een literatuurlijst, internetlinks en adressen van vier musea. Het taalgebruik is tamelijk volwassen. De bijgevoegde Engelstalige kaart van Indonesië is niet duidelijk afgedrukt. Vier foto’s in kleur en zes in zwart-wit die vrij donker zijn afgedrukt, begeleiden de tekst. De opzet is duidelijk: zoveel mogelijk feiten over Indonesië opsommen zodat de lezer informatie heeft voor een werkstuk of spreekbeurt. Informatief is het dan ook een handig en bruikbaar boekje, alleen mist het diepgang en de verrassende inside-informatie die een spreekbeurt nou net zo bijzonder maakt. Vanaf ca. 11 jaar.