Boek
Engels

The adventures of Augie March

Saul Bellow (auteur), Christopher Hitchens (inleider)
Belevenissen van een jonge Amerikaan in het zakenleven tijdens de jaren dertig van de twintigste eeuw.
Titel
The adventures of Augie March
Auteur
Saul Bellow
Inleider
Christopher Hitchens
Taal
Engels
Uitgever
New York: Penguin, 2006 | Andere uitgaves
XVII, 586 p.
ISBN
0-14-303957-1 (paperback)

Andere talen:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Augie March is een jonge man die zoveel mogelijk zijn eigen weg wil gaan. Het verhaal speelt zich af tegen de achtergrond van de Depressie in de jaren dertig van de vorige eeuw. Augie heeft een serie verschillende beroepen, waaronder dat van dief, maar steeds houdt hij het maar korte tijd uit. Na een reis naar Mexico met een vrouw die een arend wil africhten keert hij terug naar zijn geboorteplaats Chicago, waar hij een nieuw bestaan wil opbouwen. De schrijver is won de Nobelprijs voor literatuur. Het verhaal is bijzonder boeiend, maar het moeilijke taalgebruik, de lange zinnen en vooral de omvang van het boek zullen het de gemiddelde lezer niet makkelijk maken. Voor degenen die volhouden heeft dit boek heel veel te bieden. Paperback met een introductie (9 p.) door Christopher Hitchens; goede letter en marges.

Over Saul Bellow

CC BY 3.0 - Foto van/door Goran Mikic

Saul Bellow (Lachine (Montreal, Canada), 10 juni 1915 - Brookline (Massachusetts), 5 april 2005) was een Joods-Amerikaans schrijver. Zijn boeken beschrijven en onderzoeken isolatie en spirituele dissociatie van zijn hoofdpersonen.

Hij werd geboren in Lachine, een voorstad van Montreal in Canada uit Russische ouders, groeide op in Chicago, en studeerde sociologie en antropologie. Na zijn afstuderen deed hij onderzoek aan de universiteit van Wisconsin, en diende hij in de koopvaardij tijdens de Tweede Wereldoorlog. Hij heeft daarna zelf lesgegeven aan de universiteiten van onder andere Minnesota, Princeton, Boston en Chicago.

Zijn eerste boek, Dangling Man, werd uitgegeven in 1944, en een aantal succesvolle fictie- en non-fictiewerken volgden, waaronder Herzog, het boek waarmee hij in 1964 doorbrak bij het grote publiek. Of het nu gaat om romantische, financiële of andere problemen, de chaos die een typische hoofdpersoon doormaakt leidt onvermijdeli…Lees verder op Wikipedia

Suggesties