Boek
Nederlands

Chocolade

Saviour Pirotta (auteur)
+1
Chocolade
×
Chocolade Chocolade
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
In korte teksten en met veel kleurenfoto's leer je van alles over chocolade. Vanaf ca. 8 jaar.
Onderwerp
Chocolade
Titel
Chocolade
Auteur
Saviour Pirotta
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Chocolate
Uitgever
Harmelen: Corona, 2003
24 p. : ill.
ISBN
90-5495-733-6 9789054957331 (hardback)
Plaatsingssuggestie
678.6 (SISO) Voeding (ZIZO)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 100 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

In de reeks 'Mijn eerste boek over...' leren kinderen zich situeren in de wereld. In elk deeltje komt één van de dingen des levens aan bod: de zee, de maan, kleine beestjes, chocolade, huizen of tanden. In Chocolade volgen we het hele productieproces op de voet, van cacaoboon tot cacaopoeder tot paasei. Verrassend welk een lange exotische voorgeschiedenis elke chocoladereep heeft. Een weetje over snoep wordt opeens een boeiende blik op de wereld.

Het is allemaal educatief verantwoord, maar jammer genoeg ook een tikkeltje te braaf. Het boekje is bondig genoeg om te boeien als avondvoorleesboekje en de kleuren en foto's zijn pittig genoeg om de zinnen te prikkelen. De boekjes prikkelen de interesse over de dingen uit de gekende alledaagse wereld van het kind en laat ze vanuit een vertrouwd aanknopingspunt de grotere wereld verder verkennen. [Hilde Vervaecke]
Informatief boek voor jonge kinderen met eenvoudige teksten over de groei van de cacaoboom en over de verwerking van cacaobonen tot chocolade in velerlei vormen. Mooie, duidelijke kleurenfoto's geven de tekst goed weer. De bladzijden hebben een helder gekleurde steunkleur met een horizontale gele balk aan de bovenkant. Groot lettertype. Bevat inhoudsopgave, een verklarende woordenlijst en register. Aantrekkelijke uitgave om zelf te lezen vanaf ca. 8 jaar of om voor te lezen aan kinderen vanaf ca. 4 jaar. Uitstekend te gebruiken voor spreekbeurten of werkstukken en bij speciale projecten (voeding, snoepen, tandenpoetsen, feest...) in de laagste klassen van de basisschool.