Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

Meedogenloos

Scott Bergstrom (auteur), Sandra Van de Ven (vertaler)
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 15 jaar
Als Gwen (17, ik-figuur) op zoek gaat naar haar vermiste vader, ontdekt ze dat hij als spion voor de CIA werkt. Ze komt tercht in een spiraal van geweld. Vanaf ca. 15 jaar.
Onderwerp
Spionage
Titel
Meedogenloos
Auteur
Scott Bergstrom
Vertaler
Sandra Van de Ven
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
The cruelty
Uitgever
Utrecht: Uitgeverij De Fontein Jeugd, © 2017
363 p.
ISBN
9789026142093 (paperback)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Wanneer de vader van de 17-jarige Gwen tijdens een zakenreis verdwijnt, probeert zij te ontdekken wat er met hem is gebeurd. Hierdoor komt zij terecht in een spiraal van geweld en moet zij meedogenloos zijn om binnen te dringen in de onvoorstelbaar wrede wereld van de maffia die zij ervan verdenkt haar vader gevangen of gedood te hebben. Dit brengt haar in Parijs, Berlijn en in Praag. Dankzij een keiharde vierweekse training in gevechtstechnieken weet zij keer op keer haar vege lijf te redden maar het blijft tot het laatste moment spannend hoe het verhaal afloopt. Gwen is na afloop in ieder geval niet meer de onschuldige jonge scholiere die zij daarvoor was. Dit debuut van de Amerikaanse auteur is meteen in meer dan twintig landen vertaald en wordt eerdaags verfilmd. Zeer spannend, goed verteld verhaal voor jongeren. De tekst is gedrukt in blauwe inkt. Op het omslag een gezicht waarvan het oog door een kogelgat in een raam kijkt. Eerste deel van de serie 'The cruelty'. Vanaf ca. 15 jaar.

The Cruelty. Meedogenloos

‘Sensationeel debuut’ prijkt er op de cover. Ook achteraan wordt er vermeld dat fans van 'The Bourne Identity' en de 'Millennium'-trilogie hier zullen van houden. Dan liggen de verwachtingen wel hoog. Gwen is een slimme meid van bijna achttien jaar die met haar vader samenwoont. Haar moeder is overleden, haar vader is diplomaat en dus is Gwen het gewoon om veel te verhuizen. Op school vindt ze niet direct veel aansluiting bij haar klasgenoten, maar ze bereddert zich wel. Wanneer haar vader plots verdwijnt, begrijpt ze niet wat er allemaal gebeurt. Haar vader blijkt een spion bij de CIA te zijn! Waar Gwen een nog ietwat gewoon leven leidde, laat die gebeurtenis haar op een paar maanden tijd volwassener worden dan sommigen ooit zullen zijn.Eerst vertrouwt ze erop dat de CIA haar vader wel zal terugvinden. Maar dan blijken mensen in haar omgeving daar meer over te weten en ontdekt ze dat haar vader zelf niet veel vertrouwen meer had in de CIA. Een verborgen code bre…Lees verder