Dvd
Engels
Een privé-detective ontvangt het verzoek om de kidnappers en moordenaars van de schoonzuster van een ex-junkie op te sporen.
Titel
A walk among the tombstones / written and dir. by Scott Frank
Regisseur
Scott Frank
Naar het werk van
Lawrence Block
Componist
Carlos Rafael Rivera 1970-
Acteur
Liam Neeson Dan Stevens David Harbour
Taal
Engels
Uitgever
A Film, 2015 | Andere uitgaves
1 dvd-video
Oorspr. opname
2014
Speelduur
109 min.
Aantekening
Engels gesproken Ondertiteling: Nederlands
EAN
8716777951910

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 100 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Amerikaanse misdaadfilm (2014) van Scott Frank (The Wolverine, Minority Report), naar een boek (1992) van detectiveschrijver Lawrence Block, met Liam Neeson en Dan Stevens. Privédetective Matthew Scudder (Neeson) neemt een vreemde ontvoeringszaak op zich: de vrouw van drugshandelaar Kenny Kristo (Stevens) wordt, ondanks dat er losgeld is betaald, in stukken teruggevonden. Cinema.nl geeft 3 sterren: ‘(…) Sfeervol, spannend en vol briljante dialogen, maar tijdens de slotakte vliegt de film behoorlijk uit de bocht. Neeson is fantastisch als wandelend cliché.’ André Waardenburg (NRC, 15-10-’14): ‘(…) A Walk Among the Tombstones is verfrissend ouderwets in stijl en opbouw. Regisseur Scott Frank wilde een 'old school'-thriller maken à la Don Siegel (Dirty Harry): stijlvol, met een slechts door sporadisch opflakkerend geweld doorbroken rustige opbouw, en met veel aandacht voor sfeer en personages.’

Over Scott Frank

Scott Frank (Fort Walton Beach, 10 maart 1960) is een Amerikaanse scenarioschrijver en regisseur.

Biografie

Scott Frank werd in 1960 geboren in Fort Walton Beach (Florida). Hij studeerde aan de Universiteit van Californië in Santa Barbara en behaalde in 1982 zijn bachelordiploma in de richting film.

Frank begon zijn filmcarrière in de jaren 1980 als scenarioschrijver. In de eerste helft van de jaren 1990 werkte hij mee aan films als Dead Again (1991), Malice (1993) en Get Shorty (1995). Nadien gooide hij hoge ogen met zijn scenario voor de misdaadkomedie Out of Sight, dat gebaseerd was op de gelijknamige roman van Elmore Leonard. Het script werd in 1998 verfilmd door Steven Soderbergh en leverde Frank een Oscarnominatie op. In de daaropvolgende jaren werd hij door Steven Spielberg ingeschakeld om Jon Cohens scenario voor de sciencefictionfilm Minority Report (2002) te bewerken.

In …Lees verder op Wikipedia

Suggesties