Boek
Nederlands

Het Photoshop CS2 boek voor digitale fotografen

Scott Kelby (auteur)

Het Photoshop CS2 boek voor digitale fotografen

Titel
Het Photoshop CS2 boek voor digitale fotografen
Auteur
Scott Kelby
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
The photoshop CS2 book for digital photographers
Uitgever
Plaats van uitgave onbekend: New Riders, 2007 | Andere uitgaves
XIII, 434 p. : ill.
ISBN
90-430-1148-7
Plaatsingssuggestie
527.5 (SISO)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 7 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Scott Kelby schreef meer dan dertig boeken, maakte didactische video's, geeft seminaries aan professionele fotografen. Zijn stijl is humoristisch en uitgesproken helder. De vele verborgen toepassingen van Photoshop CS2 maken van de lezer een expert in dit programma. Zo legt hij uit hoe men enkele gereedschappen die 'automatisch' de foto's verbeteren, tot nog krachtiger en correcter instrumenten kan omvormen. Dit illustreert hij a.d.h. van de automatische kleurcorrectie. Ook de 'healing brush' wordt nog efficiënter als men de vorm van het penseel anders instelt. De 'extract optie' waarmee men de achtergrond kan verwijderen functioneert fijner als men zijn acht tussenstappen in acht neemt.

De auteur besteedt bijzonder veel aandacht aan het correct verscherpen van de foto's. Even zorgvuldig gaat hij te werk als hij de lezer begeleidt in het retoucheren van portretten: zelfs pruilende lippen kan men in een glimlach omtoveren! Kelby is een van de weinige auteurs die de lezer helpt o…Lees verder
Photoshop CS2 bevat veel nieuwe mogelijkheden voor digitale fotografen. In dit Photoshop CS2-boek wordt onder andere een heel hoofdstuk gewijd aan Camera Raw. De mythe rond kleurbeheer wordt in een ander hoofdstuk ontrafeld, zodat het afgedrukte eindresultaat voortaan hetzelfde zal zijn als wat je op je beeldscherm ziet. Verder staat het boek vol met trucs, tips en technieken. De schrijver heeft veel ervaring in het geven van Photoshop-cursussen en -seminars. De steeds terugkerende vragen van cursisten worden behandeld waardoor het vooral een praktisch boek is geworden. Je kunt na het lezen direct aan de slag met Photoshop CS2. Geschikt voor beginners en gevorderden. De schrijfstijl is wat populair, te vergelijken met sommige "Voor dummies'- boeken. Met register.

Suggesties