Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

De beschuldiging

Scott Turow (auteur)

De beschuldiging

In de reeks:
Genre:
Een uitgebluste, ex-alcoholische advocaat heeft het vermoeden dat zijn partner er met een paar miljoen vandoor is gegaan.
Titel
De beschuldiging
Auteur
Scott Turow
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Pleading guilty
Uitgever
Amsterdam: Luitingh-Sijthoff, 2000 | Andere uitgaves
334 p.
ISBN
90-245-3607-3

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Andere talen:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 14 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

De advocaat Kamin is een notoir gokker en neemt het niet zo nauw met de formele vereisten die zijn beroep met zich zou moeten brengen. Wanneer tegelijkertijd vijf miljoen dollar én Kamin vermist worden, lijktende zaak en de oplossing voor de directie duidelijk. Collega Mack Malloy wordt op pad gestuurd om in alle stilte dit geld van een voor de firma levensnoodzakelijke klant terug te vinden en terug te bezorgen. Snel wordt hij geconfronteerd met een lijk en met zijn aartsvijand bij de politie, zijn vroegere job. Het wordt hem ook duidelijk, na Kamin gevonden te hebben, dat de ware schuldigen aan de top zelf van het advocatenbureau gezocht dienen te worden. Toch heeft hij er nog een vette kluif aan alles te kunnen bewijzen. Tegen het einde van het boek meent hij zelfs ook deel te kunnen nemen aan het op en top corrupte bestaan. Een sterke misdaadroman. [Chris Vandenbroucke]
Advocaat Kamin is een notoir gokker en een onconventioneel mens. Wanneer tegelijkertijd vijf miljoen dollar en Kamin vermist worden, lijkt de zaak voor zijn werkgever, een advocatenkantoor, duidelijk. Collega Mack Malloy wordt op pad gestuurd om in alle stilte dit geld van de voor de firma belangrijkste klant terug te vinden. Al spoedig wordt hij geconfronteerd met een lijk en met zijn aartsvijand bij de politie, waar hij vroeger werkte. Het wordt Malloy ook duidelijk, na Kamin gevonden te hebben, dat de ware schuldigen aan de top van het advocatenkantoor gezocht moeten worden. Toch heeft hij er nog een flinke kluif aan om alles te kunnen bewijzen. Op het einde meent hij zelfs ook deel te mogen nemen aan het op-en-top corrupte bestaan. Na gedebuteerd te hebben met een bestseller en na een moeizame tweede kwam Turow met dit boek terug. En hoe! Pocketeditie, zeer kleine druk.