Dvd
Engels

Medium. The final season

Sean Callery (componist), Patricia Arquette (acteur)
Allison maakt gebruik van haar paranormale gaven om misdaden op te lossen in Phoenix
Bevat
Disc 1 Bring your daughter to work day ; The match game ; Means and ends (Afl. 1 t/m 3)
Disc 2 How to kill a good guy ; Talk to the hand ; Where were you when ... ? ; Native tongue (Afl. 4 t/m 7)
Disc 3 Smoke damage ; The people in your neighborhood ; Blood on the tracks ; Only half lucky (Afl. 8 t/m 11)
Disc 4 Labor pains ; Me without you (Afl. 12 t/m 13)
Titel
Medium. The final season
Componist
Sean Callery
Acteur
Patricia Arquette
Taal
Engels
Uitgever
Paramount Pictures, 2012
4 dvd-video's
Speelduur
ca. 541 min.
Aantekening
Taalkeuze: Engels, Frans, Duits, Italiaans, Spaans Ondertiteling: Nederlands, Engels voor slechthorenden, Deens, Duits, Fins, Frans, Italiaans, Noors, Spaans, Zweeds
EAN
5050582881295

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 7 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

De Amerikaanse televisieserie 'Medium' is gebaseerd op de ervaringen van Allison DuBois, een in de Verenigde Staten bekend paranormaal medium, auteur van de autobiografie 'Kus ze niet vaarwel'*. De serie is geschreven en deels geregisseerd door Glenn Gordon Caron (Picture perfect), de hoofdrol wordt gespeeld door Patricia Arquette (Stigmata; Beyond Rangoon). Hoofdpersoon Allison is gelukkig getrouwd, moeder van drie kinderen en helderziend. In dienst van de officier van justitie van de stad Phoenix (Arizona) gebruikt ze haar paranormale gaven om misdaden op te lossen. Ze heeft vaak last van gruwelijke dromen en vraagt zich af of haar gave een vloek of een zegen is. Naast de misdaadverhalen zien we ook de beslommeringen van Allison met man en drie kinderen, die dezelfde gave hebben als hun moeder. In het zevende en laatste seizoen hangt er een grote dreiging boven het gezin van Allison. De dvd-set bevat de 13 afleveringen van seizoen 7 (2010-2011).

Over Sean Callery

CC BY-SA 2.0 - Foto van/door iDominick

Sean Callery (Hartford, 14 september 1964) is een Amerikaanse film- en televisiecomponist. Hij is het meest bekend van het componeren van de muziek voor de televisieserie 24 en het gelijknamige computerspel. Daarnaast componeerde hij de muziek voor het James Bondcomputerspel Everything or Nothing en de televisieserie Nikita. De muziek die hij maakt is elektro-akoestisch te noemen. Vaak gebruikt hij de computer om de muziek te verbeteren.

Callery's muziek voor de televisieserie 24 werd in 2007 gebruikt door Endemol voor de Nederlandse televisieproductie De Grote Donorshow.

Voor de 24ste aflevering van het vijfde seizoen van 24 won Callery een Emmy Award voor beste muziek.

Producties

Voor de volgende films en televisieseries produceerde Callery de muziek: