Dvd
Engels

Medium. The sixth season

Sean Callery (componist), Patricia Arquette (acteur)
Allison maakt gebruik van haar paranormale gaven om misdaden op te lossen in Phoenix
Bevat
Disc 1 Déja vu all over again ; Who's that girl ; Pain killer ; The medium is the message (Afl. 1 t/m 4)
Disc 2 Baby fever ; Bite me ; New terrain ; Once in a lifetime (Afl. 5 t/m 8)
Disc 3 The future's so bright ; You give me fever ; An everlasting love ; Dear dad ... ; Psych (Afl. 9 t/m 13)
Disc 4 Will the real Fred Rovick please stand up? ; How to beat a bad guy ; Allison Rolen got married ; There will be blood ... type A ; There will be blood ... type B (Afl. 14 t/m 18)
Disc 5 Sal ; Time keeps on slipping ; Dead meat ; It's a wonderful death (Afl. 19 t/m 22)
Titel
Medium. The sixth season
Componist
Sean Callery
Acteur
Patricia Arquette
Taal
Engels
Uitgever
Paramount Pictures, 2011
5 dvd-video's
Speelduur
ca. 915 min.
Aantekening
Taalkeuze: Engels, Frans, Duits, Italiaans, Spaans Ondertiteling: Nederlands, Engels voor slechthorenden, Deens, Duits, Fins, Frans, Italiaans, Noors, Spaans, Zweeds
EAN
8714865506813

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 10 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

De Amerikaanse televisieserie Medium is gebaseerd op de ervaringen van Allison DuBois, een in de Verenigde Staten bekend paranormaal medium, auteur van de autobiografie 'Kus ze niet vaarwel'*. De serie is geschreven en deels geregisseerd door Glenn Gordon Caron (Picture perfect), de hoofdrol wordt gespeeld door Patricia Arquette (Stigmata; Beyond Rangoon). Hoofdpersoon Allison is gelukkig getrouwd, moeder van drie kinderen en helderziend. In dienst van de officier van justitie van de stad Phoenix (Arizona) gebruikt ze haar paranormale gaven om misdaden op te lossen. Ze heeft vaak last van gruwelijke dromen en vraagt zich af of haar gave een vloek of een zegen is. Bovendien blijkt nu ook haar dochter dezelfde gave te hebben. Naast de misdaadverhalen zien we ook de beslommeringen van Allison met man en drie kinderen. In seizoen 6 is Allison ontwaakt uit haar coma na een zware operatie aan een hersentumor. Langzamerhand pakt ze haar oude werk weer op. Arquette won in 2005 een Emmy Award …Lees verder

Over Sean Callery

CC BY-SA 2.0 - Foto van/door iDominick

Sean Callery (Hartford, 14 september 1964) is een Amerikaanse film- en televisiecomponist. Hij is het meest bekend van het componeren van de muziek voor de televisieserie 24 en het gelijknamige computerspel. Daarnaast componeerde hij de muziek voor het James Bondcomputerspel Everything or Nothing en de televisieserie Nikita. De muziek die hij maakt is elektro-akoestisch te noemen. Vaak gebruikt hij de computer om de muziek te verbeteren.

Callery's muziek voor de televisieserie 24 werd in 2007 gebruikt door Endemol voor de Nederlandse televisieproductie De Grote Donorshow.

Voor de 24ste aflevering van het vijfde seizoen van 24 won Callery een Emmy Award voor beste muziek.

Producties

Voor de volgende films en televisieseries produceerde Callery de muziek: