Boek
Nederlands

Cocaïne

Sean Connolly (auteur)
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 12-14 jaar
In korte hoofdstukken met kleurenfoto's wordt informatie gegeven over de drug cocai͏̈ne en de gevolgen van het gebruik ervan. Vanaf ca. 13 jaar.
Onderwerp
Drugs
Titel
Cocaïne
Auteur
Sean Connolly
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Cocaine
Uitgever
Harmelen: Corona, 2002
56 p. : ill.
ISBN
90-5495-446-9
Plaatsingssuggestie
614.73 (SISO) Verslaving (ZIZO)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 100 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Beide boeken geven op een zakelijke manier heldere informatie over de betreffende drug en over wat de drug kan betekenen voor het leven van de gebruiker. De gevolgen van het gebruik strekken zich immers niet alleen uit tot de gebruiker, maar raken ook de samenleving in het algemeen.

Cocaïne wordt terecht ingeleid met de verwijzing naar de reputatie van rijkeluisdrug. Gewone mensen willen maar al te graag delen in deze kick en gaan onder meer daarom cocaïne gebruiken. In Heroïne wordt in de inleiding vooral de nadruk gelegd op de afhankelijkheid die deze drug veroorzaakt en zo velen in de vernieling heeft gestort.

Beide boeken kaderen in de reeks 'Wat je moet weten over', die kennis wil verstrekken over en inzicht geven in het gebruik van drugs. Praktijkvoorbeelden zorgen ervoor dat het geheel beklijft en dat de lezer verbanden legt met zijn eigen leven. Als dat gebeurt, is het doel van de serie bereikt. De vele foto's die opgenomen zijn, zorgen ook voor h…Lees verder
Deel uit de serie 'Wat je moet weten over', een serie over drugs zoals alcohol, LSD en ecstasy. In dit boek worden het gebruik van en de verslaving aan cocaïne beschreven. Aandacht krijgt hoe het leven van een verslaafde er uitziet, de schade die ontstaat voor de gebruiker maar ook voor de familie en samenleving in het algemeen. Als achtergrond wordt het historisch perspectief van cocaïne beschreven. De opvallende kleurigheid van het boek en de vele realistische foto's geven de uitgave een aantrekkelijk uiterlijk; de illustraties ondersteunen de teksten. De teksten zelf zijn dermate concreet en bondig opgesteld dat het een gemakkelijk leesbaar geheel is geworden. Een goed leesbaar en informatief boek. Met een verklarende woordenlijst en adressen voor hulpverlening en informatie op het gebied van drugs. Vanaf ca. 13 jaar.