Dvd
Engels

The crossing guard

Sean Penn (regisseur)
Drama over een juwelier wiens dochtertje door een dronken automobilist is doodgereden
Onderwerp
Schuld en boete
Titel
The crossing guard / written and dir. by Sean Penn
Regisseur
Sean Penn
Taal
Engels
Uitgever
Plaats van uitgave onbekend: RCV, 2002 | Andere uitgaves
1 dvd-video
Oorspr. opname
1995
Speelduur
ca. 110 min.
Aantekening
Engels gesproken Ondertiteling: Nederlands
EAN
8713045203559

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 17 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Amerikaans drama uit 1996 en de tweede film van de acteur-regisseur Sean Penn. In de hoofdrollen spelen Jack Nicholson, Angelica Huston en David Morse. De wereld van juwelier Freddy Gale stort in wanneer zijn dochtertje wordt doodgereden door een dronken automobilist. Hij kan de dader niet vergeven en zal wraak nemen zodra deze uit de gevangenis komt, maar raakt zelf aan de drank. Hans Kroon (Trouw) noemt de film een 'wettig tv-drama'. Peter van Bueren (Volkskrant): 'Sean Penn heeft dit verhaal uitgewerkt in een onevenwichtige film, die trekjes heeft van een psychologisch drama, maar te vaak een sentimentele draak is. (...) Toch zijn er een paar mooie momenten, vooral de scènes tussen Nicholson en Huston (...).' Hans Beerekamp (NRC): 'Goed acteren kan een ongeloofwaardig en sentimenteel scenario niet redden.' De dvd bevat geen bonusmateriaal.

Over Sean Penn

CC BY-SA 2.0 - Foto van/door seher sikandar

Sean Justin Penn (Santa Monica, 17 augustus 1960) is een Amerikaanse acteur en regisseur. Hij won in 2004 een Oscar voor zijn hoofdrol in Mystic River, na drie keer eerder genomineerd te zijn geweest. In 2009 won hij nogmaals een Oscar, voor Milk. Penn is tevens goed voor meer dan 45 andere filmprijzen, waaronder een Zilveren Beer (voor Dead Man Walking) en een Golden Globe (voor Mystic River).

Biografie

Penn is zoon van regisseur Leo Penn, die gedurende het bewind van McCarthy op een zwarte lijst stond omdat hij weigerde te getuigen. Hij heeft twee broers: acteur Chris Penn (1965-2006) en muzikant Michael Penn. Penns moeder is actrice Eileen Ryan, te zien in de rol van grootmoeder in de film At Close Range.

Penn begon zijn carrière als Spicolli in de film Fast Times at Ridgemont High en verscheen sindsdien in meer dan veertig films. Hij kreeg tweemaal de Oscar voor de best…Lees verder op Wikipedia