Boek
Nederlands

Super Uil : meester in vermomming

Sean Taylor (auteur), Jean Jullien (illustrator), Jesse Goossens (vertaler)
+1
Super Uil : meester in vermomming
×
Super Uil : meester in vermomming Super Uil : meester in vermomming
Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Super Uil heeft honger. Gelukkig kan hij zich heel goed vermommen - denkt hij zelf. Maar een prooi vangen valt nog niet mee. Zou een pizza wel lukken? Prentenboek met eenvoudige, krachtige kleurenillustraties en tekst op rijm. Vanaf ca. 4 jaar.
Onderwerp
Honger hebben
Titel
Super Uil : meester in vermomming
Auteur
Sean Taylor 1965-
Illustrator
Jean Jullien
Vertaler
Jesse Goossens
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Hoot owl, master of disguise
Editie
1
Uitgever
Rotterdam: Lemniscaat, 2014
[24] p. : ill.
ISBN
9789047700296 (hardback)
Plaatsingssuggestie
Humor (ZIZO)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 150 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Uil heeft honger en gaat ’s nachts op jacht. Hij kan zich meesterlijk vermommen om een prooi te bemachtigen, maar een konijn, een lammetje of een duif laten zich niet zomaar vangen. Niet getreurd, misschien is een lekkere pizza gemakkelijker te pakken. Uil vindt zichzelf een super uil die slim is, bijdehand en gevaarlijk. Hij heeft zin voor dramatiek, maar is toch niet zo handig als hij zelf gelooft. Dat hij soms mislukt, maakt hem juist sympathiek. Hoe uil zich vermomt is hilarisch verbeeld in eenvoudige, kleurrijke prenten met opvallend dikke, zwarte lijnen en cartooneske trekken. Tegen een nachtelijke, diepzwarte achtergrond op mat papier komen de figuren in dit prentenboek mooi uit. Door perspectief en grappige details zit er veel dynamiek in de opeenvolgende illustraties. In de tekstblokken is uil zelf aan het woord. De ietwat pocherige tekst op rijm is uiterst grappig. In combinatie met de illustraties wordt zijn bravoure komisch en heel herkenbaar. Een heerlijk kijk- en voorlee…Lees verder

Super Uil

Ruim baan! Super Uil heeft honger en komt eraan! Alleen is Super Uil niet zo super in zijn vermommingen als hij zelf gelooft. Vermomd als wortel denkt hij een konijntje te kunnen verschalken, maar helaas. Ook het lammetje valt niet voor zijn volgens hem magistrale vermomming als moeder schaap en vervolgens laat de duif zich evenmin vangen. Gelukkig wil de pizza niets liever dan verslonden te worden ..
Tegen de pikdonkere achtergrond - uilen zijn immers nachtdieren - worden uil en zijn mogelijke prooien met lekker dikke zwarte lijnen neergezet. De expressieve, eenvoudige maar veelzeggende tekeningen en de goed bekkende tekst - prima vertaling overigens - tillen het enigszins magere verhaaltje naar hogere regionen.
Een prentenboek waar kleuters van zullen smullen, om in de sfeer van het verhaal te blijven.

Over Sean Taylor

Sean Taylor kan verwijzen naar:

  • Sean Taylor (footballspeler), Amerikaans footballspeler
  • Sean Taylor (singer-songwriter), Britse singer-songwriter
  • Sean Taylor (schrijver), Brits kinderboekenschrijver