Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

Een week in december

Sebastian Faulks (auteur), Mario Molegraaf (vertaler)
De vrouw van een parlementslid organiseert een week voor Kerstmis 2007 een diner om indruk te maken op de partijleider.
Titel
Een week in december
Auteur
Sebastian Faulks
Vertaler
Mario Molegraaf
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
A week in december
Editie
2
Uitgever
Amsterdam: Prometheus, 2010 | Andere uitgaves
414 p.
ISBN
9789044615142 (paperback)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Andere talen:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 50 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Een aantal mensen in Londen, waaronder een gewiekste hedgefund manager, een recensent die over het toppunt van zijn succes heen is, een aardige, jonge advocaat, een jeugdige moslim-extremist bezig met zijn eerste, en laatste, aanslag, en een computerminnende metro bestuurster, worden gevolgd gedurende een week in december 2007. Ze hebben niets met elkaar te maken, maar hun paden kruisen toch - het merendeel op een subtiel beschreven diner gegeven door de vrouw van een parlementslid - en gezamelijk geven ze een gedetailleerd beeld van de hedendaagse Engelse literaire, politieke en financiële wereld. Hoewel ze niet allemaal volledig uit de verf komen, zijn de personen zo knap neergezet dat sommige recensenten een sleutelroman vermoedden. De Engelse schrijver (1953) is erg succesvol, het geheel is fascinerend en loopt positief af, maar ook erg Engels en aan de lange kant. Paperback; normale druk.

Over Sebastian Faulks

CC BY 2.0 - Foto van/door Guy Aitchison from London, UK

Sebastian Charles Faulks (in Newbury, 20 april 1953) is een Engels journalist en schrijver.

Leven en werk

Faulks is de zoon van een rechter en studeerde geschiedenis aan de Universiteit van Cambridge, en vervolgens kunstgeschiedenis. In 1975 begon hij te werken als leraar Frans aan de Internationale school te Londen, om in 1979 over te stappen naar de journalistiek. In 1986 werd hij feuilletonschrijver bij dagblad The Independent. Faulks werkte ook een tijdje voor de BBC-radio. Hij is getrouwd met zijn voormalige secretaresse Veronica Youlton en heeft drie kinderen.

Vanaf eind jaren tachtig legt Faulks zich vooral toe op het schrijverschap. Hij is vooral bekend als auteur van diverse bestsellers, veelal liefdesromans, zich afspelend op het toneel van de moderne geschiedenis. Het thema conflict staat op een of andere wijze altijd centraal, psychisch maar bijvoorbeeld ook op het slagveld, steeds benaderd vanuit sterk co…Lees verder op Wikipedia

Suggesties