Boek
Engels
Een jongeman met een persoonlijkheisstoornis vertelt over zijn fascinatie voor een medestudente.
Titel
Engleby
Auteur
Sebastian Faulks
Taal
Engels
Uitgever
London: Hutchinson, 2007
342 p.
ISBN
9780091794507 (hardback) 9780091794958 (trade paperback) 9780091796273 (Waterstone's limited ed.)

Andere talen:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 9 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Mike Engleby is van eenvoudige afkomst, bijzonder intelligent en hij krijgt dan ook een beurs om naar een gerenommeerde kostschool te gaan en later naar de universiteit. Mike vertelt over zijn studietijd, zijn ouders en zijn vriendin Jennifer. De lezer krijgt al snel een onbehaaglijk gevoel: wat is Mike eigenlijk voor jongen? Mike wordt gepest maar pest zelf ook, Mike praat over zijn diefstallen en zijn drugsgebruik alsof het de gewoonste zaak van de wereld is, hij lijkt steeds meer een outsider te worden. De roman raakt in een stroomversnelling als Jennifer vermist wordt en vele jaren later vermoord wordt teruggevonden. De getuigenissen van bekenden en docenten maken nu het beeld voor de lezer compleet maar aan het eind heeft Engleby toch nog een verrassing. Intrigerende roman met moeilijk taalgebruik voor geoefende lezers. De thematiek en schrijfstijl van deze roman verschilt van de rest van Faulks' oeuvre.

Over Sebastian Faulks

CC BY 2.0 - Foto van/door Guy Aitchison from London, UK

Sebastian Charles Faulks (in Newbury, 20 april 1953) is een Engels journalist en schrijver.

Leven en werk

Faulks is de zoon van een rechter en studeerde geschiedenis aan de Universiteit van Cambridge, en vervolgens kunstgeschiedenis. In 1975 begon hij te werken als leraar Frans aan de Internationale school te Londen, om in 1979 over te stappen naar de journalistiek. In 1986 werd hij feuilletonschrijver bij dagblad The Independent. Faulks werkte ook een tijdje voor de BBC-radio. Hij is getrouwd met zijn voormalige secretaresse Veronica Youlton en heeft drie kinderen.

Vanaf eind jaren tachtig legt Faulks zich vooral toe op het schrijverschap. Hij is vooral bekend als auteur van diverse bestsellers, veelal liefdesromans, zich afspelend op het toneel van de moderne geschiedenis. Het thema conflict staat op een of andere wijze altijd centraal, psychisch maar bijvoorbeeld ook op het slagveld, steeds benaderd vanuit sterk co…Lees verder op Wikipedia