Boek
Engels
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

On Green Dolphin Street

Sebastian Faulks (auteur)

On Green Dolphin Street

Als een zorgeloze Britse ambassadevrouw een Amerikaanse politiek journalist ontmoet, leidt dat tot een emotionele worsteling met de huwelijkse trouw.
Onderwerp
Liefde
Titel
On Green Dolphin Street
Auteur
Sebastian Faulks
Taal
Engels
Uitgever
London: Vintage, 2002 | Andere uitgaves
341 p.
ISBN
0-09-927583-X

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Andere talen:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 3 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Een zorgeloze Britse vrouw ontmoet een Amerikaanse politiek journalist en wordt verliefd op hem, wat leidt tot dramatische confrontaties en gewetensconflicten in beider persoonlijk leven. Gezet in een woelige Amerikaanse politieke periode, met het McCarthy-isme, de Koude Oorlog en de presidentscampagne van Kennedy in 1959/1960, wordt de worsteling van de hoofdpersonen meeslepend, met diepgaande uitwerking van conflicterende emoties, uitgewerkt. Flashbacks belichten zowel het tijdsbeeld als bepaalde karakterfacetten; ze vertragen het verhaalverloop enigszins. De soepele stijl, gevarieerde woordkeus en beeldende beschrijving van Washington en New York versterken de emotionele kracht van de verhaalontwikkeling. De titel verwijst naar een song van Miles Davis. Makkelijk Engels. De auteur slaat na 'Birdsong' en 'Charlotte Gray'* met deze roman nieuwe wegen in.

Over Sebastian Faulks

CC BY 2.0 - Foto van/door Guy Aitchison from London, UK

Sebastian Charles Faulks (in Newbury, 20 april 1953) is een Engels journalist en schrijver.

Leven en werk

Faulks is de zoon van een rechter en studeerde geschiedenis aan de Universiteit van Cambridge, en vervolgens kunstgeschiedenis. In 1975 begon hij te werken als leraar Frans aan de Internationale school te Londen, om in 1979 over te stappen naar de journalistiek. In 1986 werd hij feuilletonschrijver bij dagblad The Independent. Faulks werkte ook een tijdje voor de BBC-radio. Hij is getrouwd met zijn voormalige secretaresse Veronica Youlton en heeft drie kinderen.

Vanaf eind jaren tachtig legt Faulks zich vooral toe op het schrijverschap. Hij is vooral bekend als auteur van diverse bestsellers, veelal liefdesromans, zich afspelend op het toneel van de moderne geschiedenis. Het thema conflict staat op een of andere wijze altijd centraal, psychisch maar bijvoorbeeld ook op het slagveld, steeds benaderd vanuit sterk co…Lees verder op Wikipedia